Lucas Santtana - O Deus Que Devasta Mas Tambem Cura + Future Sounds Of Buenos Aires

Lucas SanttanaNa zijn goed ontvangen debuut Sem Nostalgia uit 2011 zet Lucas Santtana zich verder op de kaart als één van de meest beloftevolle Braziliaanse muzikanten van zijn generatie met deze O Deus Que Devasta Mas Tambem Cura of The God Who Devastates Also Cures. De cavaquinho wordt deze keer wat achterwege gehouden en O Deus Que Devasta Mas Tambem Cura is dan ook eerder een modern electropop album geworden met hier en daar invloeden uit andere genres gaande van ska in Se Pá Ska. S.P. over reggae (Tanto Faz), tot afrobeat (O Paladino E Seu Cavalo Altar). Wereldalbum!

www.maisumdiscos.com | www.lucassanttana.com | www.xmd.nl

Future Sounds Of Buenos AiresDe compilatie Future Sounds Of Buenos Aires die de elektronische muziekscene in Buenos Aires in de aandacht wil brengen, toont nogmaals aan dat in de moderne "wereldmuziek" het etnische/tropische element steeds meer een detail in de achtergrond dreigt te worden. Muziek moet en zal blijven evolueren, dus dat is zeker geen slechte zaak, maar ondergetekende hoopt toch ergens dat het met deze muzikale evoluties niet dezelfde weg opgaat zoals in de linguïstiek waar ondertussen al menige taal is uitgestorven.

Maar terug naar Future Sounds Of Buenos Aires, want daar gaat het hier tenslotte over. Hoewel niet alle "experimenten" op deze verzamelaar evenzeer tot de verbeelding spreken, staan er op dit album wel degelijk een aantal intrigerende tracks; zo klinkt de 8-bit elektro-cumbia van Super Guachin als een Atari-spel uit de jaren tachtig, Coombia Del Piano Triste van El Trip Selector is gelijkaardig en ook de cumbia-interpretatie van Fauna (Hongo x Hongo) kon ondergetekende wel bekoren.

www.zzkrecords.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?