Smile! Antwerp Reggae Festival 2016

Jah9 (Smile! Antwerp Reggae Festival)Smile! Antwerp Reggae Festival 2016Een week na Colora festival waren de weergoden ons duidelijk beter gezind. Onder een stralende zon stapten we afgelopen zaterdag de groene oase van het Noordkasteel aan de Antwerpse haven binnen. Tussen de grote bomen troffen we de Magiq Spiegeltent en enkele DJ booths aan waarbij het stapelen van eigenhandig in elkaar getimmerde luidsprekers tot een kunstvorm verheven was. Enkele stappen verder stootten we ook op de Live + Unity stage, ons basiskamp voor de rest van de dag. Het terrein van het Antwerp Reggae Festival liep niet direct vol — ook niet echt tegen de late avond — maar het kleurde mooi rood, geel en groen. Als podia namen als Peace + Irie, Rspct + Unity en Love dragen, is de kans groot dat je met een vredelievend festival te maken hebt en we kunnen bevestigen dat er inderdaad een prima sfeertje heerste. U krijgt van ons het relaas van één van de laatste zomerfestivals van het jaar.

Downbeat Detonators (Smile! Antwerp Reggae Festival)Downbeat Detonators (Smile! Antwerp Reggae Festival)Downbeat Detonators (Smile! Antwerp Reggae Festival)
Verse Ital & Asham Band (Smile! Antwerp Reggae Festival)Verse Ital & Asham Band (Smile! Antwerp Reggae Festival)Verse Ital & Asham Band (Smile! Antwerp Reggae Festival)
Met de Downbeat Detonators kwam het festival langzaam op gang. Ska is het metier van deze zeven­koppige band uit Nederland, maar hun laid-back groove kreeg het vuur niet direct aangewakkerd bij de hand­vol toeschouwers. Stiekem hadden we ons voor­gesteld hoe dat met een band als Internationals misschien wel was gelukt. Voor de tweede live act bundel­den Verse iTal en Asham Band hun krachten. De enthousiaste (en boomlange) frontman uit Trinidad verraste ons met een degelijke set roots reggae. Nadien bleef een nummer uit zijn set hardnekkig hangen, dat bleek na enig opzoek­werk Ganja Samurai te zijn — zomerhit waar­dig materiaal wat ons betreft! Eentje om in de gaten te houden, die Verse iTal. En het moet gezegd: de mannen én madammen van Asham zijn nog steeds Belgium's finest backing band.

Jah9 (Smile! Antwerp Reggae Festival)Jah9 (Smile! Antwerp Reggae Festival)Jah9 (Smile! Antwerp Reggae Festival)
Million Stylez (Smile! Antwerp Reggae Festival)Million Stylez (Smile! Antwerp Reggae Festival)Million Stylez (Smile! Antwerp Reggae Festival )
Janine Cunningham alias Jah9 heeft in korte tijd naam gemaakt in de reggae scene en dat was ook te merken aan de meute die de weg vond naar de Live + Unity tent. In geen tijd palmde de jonge Jamaicaanse het podium én het publiek in. Met haar typische, ietwat nasale stemgeluid kon ze werkelijk alle kanten op — ook buiten het reggae genre, met pop covers zoals Imagine en She's got a ticket, al konden die ons niet echt bekoren. De rest van de set was pure reggae goodness met bekend werk uit New Name. Met nummers als Hardcore kijken we al reikhalzend uit naar die nieuwe plaat die binnenkort in de (virtuele) rekken ligt. De (voor ons althans) laatste act was Million Stylez. Met een dancehall artiest van dit kaliber is de kans op veel lawaai en dito geschreeuw niet gering, al hadden we geluk. De kwieke Zweed deed het voortreffelijk met z'n melodieuze songs en vlotte rhymes. Het respons was navenant en hij lokte het publiek vanuit alle uithoeken van het festivalterrein naar de mainstage. Het festival ging nog tot diep in de nacht verder, maar wij zetten een punt achter een geslaagde Smile! editie die absoluut voor herhaling vatbaar is.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Thanks for the uplifting words and support!
(Asham band)
Radics | 30 augustus 2016
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?