Line-up Couleur Café compleet

Couleur Café 2006De eerste namen voor Couleur Café sijpelden een tijdje terug al binnen, maar sinds twee weken is de line-up compleet met niet minder dan 45 acts in drie concerttenten (Titan, Univers en Fiesta) en het indoor Electro World podium. Naar goede gewoonte is variatie troef in de programmering van het driedaags stadsfestival op 30 juni, 1 en 2 juli — net zoals de stad zelf trouwens. Samen met de frivole randanimatie, de knappe inkleding, de rue du bien manger, het easy going sfeertje en het feit dat ik ieder jaar opnieuw met een ontdekking huiswaarts trek, is dit mijn absoluut hoogtepunt in het festivalseizoen.

Terug naar de line-up. Alsof George Clinton qua funk-klepper niet volstond, programmeert CC dit jaar ook "the Godfather of Soul" alias James Brown. Dat wordt tweemaal dampende funk in de Titan tent. In de Latijns-Amerikaanse schuif vinden we naast de uitstekende Sergent Garcia ook Amparanoia (de band rond Amparo Sanchez, de Madrileense vriendin van Manu Chao), de explosieve salsa en ska van Los de Abajo, de van eigen bodem El Pueblo de la Lluvia en de onvermijdelijke Gabriel Rios. Het hoofdstuk Brazilië wordt verzorgd door de samba-koningin Ivete Sangalo (waarover chloé ons alles wist te vertellen), grote meneer Gilberto Gil en onze eigenste Think of One.

Traditiegetrouw komt het reggae-minnend deel van de bevolking stevig aan hun trekken op CC en daar is dit jaar geen uitzondering in met twee absolute publiekstrekkers als Burning Spear en Lee "Scratch" Perry. Twee oerlegendes in de roots reggae, dat wordt wederom vingers en duimen aflikken. Aangevuld met o.a. Third World, Dub Incorporation en dichter bij huis Jupiter & Massive 5 en Ashanti 3000 geen tekort aan Jamaicaanse vibes. Uit de afrikaanse hoek ook twee grote namen: de jongste telg uit de afrobeat clan (en tropicalidad.be favoriet) Seun Kuti samen met Egypt 80 en uit Mali de kora virtuoos Toumani Diabaté die hopelijk zijn Symmetric Orchestra heeft meegebracht. Voor rest weinig afrikaanse klanken dit jaar, op Afrikali (Tanzania) en het Marrokaans georienteerde Marockin' Brass na.

Het belooft wederom een fijne editie te worden, die 17de. Wie op zoek is naar een stomend, funky én betaalbaar alternatief voor Rock Werchter, look no further... Mijn ticket ligt hier al een tijdje te blinken, dus verwacht u maar aan dagelijkse coverage op tropicalidad.be vanop het mekka van de wereldmuziek ;-).

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?