Bounty Radio #26 Cheat & Start A Fight

Radio Mukambo Met ons Album van de Week 'Cheat & Start A Fight' door Black Market Brass laten we enkele stomende Afrobeat nummers op je los, samen met wat essentiële nieuwe Caraïbische disco en tropische elektronica.

In deze episode een flinke portie nieuwe afrobeat. Ons album van de Week is Cheat & Start A Fight door Black Market Brass, een 12-koppige band uit Minneapolis.
Op dit debutalbum, dat nog niet officieel verschenen is, krijgen we een losse soort afrobeat, met ruimte voor psychedelica en wat free-jazz. We luisteren naar 'Half A Cig' en het rustige 'Moon King'; beide tracks zijn opgebouwd rond Yoruba drumritmes die de band in 2012 in Nigeria te horen kreeg.

Meer Afrobeat krijgen we van The Bongo Hop. Dat is een nieuw project van trompetist Etienne Sevet. Hij leefde 8 jaar in Colombia en op deze Satingarona part1 nodigt hij zijn Colombiaanse kennisen uit om samen muziek te maken. Afrobeat krijgt een 'latin' touch, met een heerlijk fris eindresultaat.
Daarnaast luisteren we naar Kutimangoes, een Deense band die in West-Afrika de opnames maakte voor hun album Made in Africa (letterlijk te nemen dus) samen met muzikanten uit Mali en Burkina Faso.

De afgelopen maanden was het moeilijk om alle verzamelaars van allerhande Afrikaanse muziek uit de '70s bij te houden. Numero Group voegde er nog net een prachtexemplaar aan toe: Bobo Yéyé: Belle Epoque in Upper-Volta. Op de uitgebreide verzamelaar krijgen we tracks te horen uit een muzikale periode toen Burkina Faso nog Upper Volta heette.

Daarnaast een portie wereldse elektronica: we luisteren een nieuwe Nicola Cruz vanop het Shika Shika label. Past mooi daarnaast: de Finnen van Maajo met hun exotische track 'Musa Paradisa' (vanop hun album Tropic Of Tulli). 'Flamingo Hangover' is een eerbetoon aan Caraïbische disco, te verschijnen op het franse Mawimbi label en een perfecte 'Bounty Radio' track. Nog wat caraïben met de elektronische Kompa van DJ's DZGot, een duo uit Haiti en de States. Met 'MS Utopia' sluiten we deze avontuurlijke reis af: David Nesselhauf roept een vergeten Duits genre uit de 70s, Krautrock met Afro invloeden genaamd Afrokraut, terug tot leven op zijn album Afrokraut.1. Nicola Cruz & History of Colour - Paruma
2. Kutimangoes - Tolma
3. Black Market Brass - Half A Cig
4. Maajo - Musa Paradisa
5. Shadow -D’Hardest
6. VS - Flamingo Hangover
7. The Bongo Hop - Nowa
8. DZGot - Bout Konpa
9. Baloji - Spoiler
10. Volta Jazz - Bi Kameleou
11. La Mambanegra - La Mamba Te Invita
12. Agrupacion Ilegal Los Imparciales - La Danza del Flash
13. Quixosis (with Ata Wallpa) - El Chirisiki
14. Black Market Brass Band - Moon King
15. David Nesselhauf - MS Utopia

Cover door Bounty Radio, geinspireerd door het nummer 'Flamingo Hangover' uit deze episode
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?