Bounty Radio 20 EssentiŽle nummers uit 2016

Radio MukamboBij Bounty Radio blikken we, zoals velen, ook even muzikaal terug op 2016 in 2 lijsten. Deze week presenteren we onze lijst van essentiŽle singles die de revue passeerden in een van de afleveringen. Volgende week volgt onze top 20 favorite albums van het afgelopen jaar.

Bounty Radio had het afgelopen jaar behoorlijk wat aandacht voor jonge producers of beginnende bands die 1 single uitbrachten. Soms verschenen op een verzamelalbum, soms een gratis download en soms gewoon als single onder een label... Het ongewone, innovatieve en grensverleggende zijn de belangrijkste criteria om hoog te eindigen in onze lijst.

Voor het comfort is de aflevering in 2 delen te beluisteren, van plaats 20-11 en van plaats 10 tot 1.
Onze Top 3 bestaat alvast uit deze aanraders:

3. Akizzbeatzz - Iím An AfricanOp 3 een jonge Griekse producer die in een eigen funky stijl remixes maakt van Afrikaanse nummers. Wij kwamen Akizzbeatzz op het spoor door zijn gedurfde mixes van Tinariwen, waar de desert blues een funk behandeling krijgt! 'I'm an African' is een eigen productie, waar stukken kora, blues en vocale samples bijzonder goed blenden met de funkbreaks die Akizzbeatzz eronder zet. Akizzbeatzz bracht heel wat materiaal uit in 2016 - het meeste als gratis downloads. Wij hopen op een 1e langspeler in 2017. Beluister hier het nummer I'm An African.

2. Swindle ft. Ricardo China - ConnectaSwindle is een producer uit het Verenigd Koninkrijk die we meer kennen als dubstep producer. Op zijn album Peace, Love & Music uit 2015 hoorden we al dat Swindle moeiteloos genres met elkaar mengt. Connecta maakt deel uit van een reeks van 3, waarbij elk nummer beÔnvloed wordt door een ander genre en dus een nieuwe uitdaging vormt voor Swindle. Connecta is opgenomen tussen sets door in Sao Paulo. BraziliŽ zorgde voor het ritme en Ricardo China zorgde voor de zang. Het lijkt een vrijblijvend 'easy listening' nummer maar het heeft ook de verrassende potentie om de dansvloer in lichte laaie te zetten.Bekijk hier de videoclip van Connecta met wat making-of footage.

1. ŐF… - House of Love (Ogbe Yekun)Het meest intrigerende project van 2016 staat op į1. ŐF… is de band rond Otura Mun. Hij is geboren in de VS maar week uit naar Puerto Rico om er een nieuw leven te starten. Muzikale achtergrond had hij opgedaan als DJ in o.a. dancehall. In Puerto Rico bekeert hij zich tot Yoruba en wordt zelfs tot priester gewijd. Zijn inspiratie uit Yoruba vertaalt hij in zijn muziek met ŐF…. CaraÔbische muzikale invloeden zoals dancehall maar ook rhumba, worden gestript tot de essentie. De klank die overblijf bij ŐF… is fragiel en ruimtelijk en de perfecte balans tussen digitaal en analoog. House of Love is een tour-de-force waarbij ŐF… erin slaagt om een geheel eigen Afro-Caraibische geluid voor zichzelf te creŽren. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar meer materiaal in 2017! Bekijk hier de prachtige video van House of Love. Hier is ook nog een mini documentaire over Otura Mun.20. Viviano Torres - Mini Kusuto (Rafael Aragon Remix) (Galletas Calientes)
19. The Busy Twist - LDN Luanda Pt III
18. Gazelle & Dj Invizable - Speak Up (feat. Mo Laudi) (Globalisto)
17. Lhasa de Sela - Anywhere on the Road (Miret Remix)
16. Unders - Syria (Sol Selectas)
15. Thornato - Chapinero (Wonderwheel)
14. Banda De Pifanos De Caruaru - Cavalinho Cavalao (Tahira Edit) (Tiff's Joints)
13. Totů La Momposina - Adios Fulana Bristol Dub (RSD Edit) (Real World)
12. Huanaco - Barrio Lindo (°VAMOS!)
11. King Doudou ft. Omulu - Bonde de Pantera (ft. MC Tha) (Man Recordings)10. Daniel Haaksman - Rename The Streets (Dotorado Remix) (Man Recordings)
9. El Buga - Mini Conga (Larry SKG Remix) (Regional)
8. Ocote Soul Sounds ft. Chico Mann & Quantic - A Pesar La Vida (Wonderwheel Recordings)
7. Dexter Story ft Kamasi Washington - Wejene Aola (Soundway)
6. Imarhan - Imarhan (Moscoman Remix) (City Slang)
5. VS - Flamingo Hangover (Mawimbi)
4. Penya - Acelere (DJ Khalab + Mess Morize Remix) (On The Corner Records)
3. Akizzbeatzz - Iím An African (Shango Records)
2. Swindle ft. Ricardo China - Connecta
1. ŐF… - House of Love (Ogbe Yekun)

Tekeningen door Bounty Radio ©
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?