Bounty Radio #33 Synthesize The Soul

Radio Mukambo in Episode 33 van Bounty Radio is Synthesize The Soul, de nieuwe verzamelaar met elektronische Funana op Ostinato Records ons album van de week. Verder een unieke uitwisseling tussen Cuba en Jamaica, een Quantic pre-release en een eerste verzamelaar via het Parijse Mawimbi.Herbeluister:


Ons Album van de Week heet voluit Synthesize The Soul: Astro-Atlantic Hypnotica from the Cape Verde Islands 1973-1988. De vergelijking met die andere verzamelaar met lange titel op Analog Africa is snel gemaakt (Space Echo...): beide verzamelaars belichten de experimentele attitude van producers uit Kaapverdië. 'Synthesize The Soul' volgt echter geëmigreerde muzikanten die Kaapverdië verlieten om de vrijheid van de VS of Europa op te zoeken. Wie muzikant was werkte er vaak als matroos overdag. De eigen Funana moest ook aangepast worden om in de smaak te vallen bij de lokale bevolking. Accordeon werd dus vervangen door synthesizer (niet te vinden in Kaapverdië) die zich uitstekend leende om de snelle melodieën te spelen maar ook leuk speelgoed was om mee te experimenteren. Dankzij deze compilatie worden deze pioneers van electronica nu gepast in de spotlight gezet.

Dat het opsporen van de auteurs niet gemakkelijk was blijkt uit dit verhaal: om Manuel Gomes te contacteren had het label enkel een straatnaam in Parijs als aanknooppunt. Alle huizen in die straat werden aangeschreven en de gezochte muzikant bleek inderdaad in die straat te wonen. Gomes nam gelukkig contact op en had het nummer 'Jelivra Bo Situacion' in uitstekende staat liggen.

Bekijk hieronder de trailer voor het album of lees hier wat meer. Bestellen kan via deze link.We starten deze aflevering met de samenwerking Mista Savona, Solis en Randy Valentine en hun eerste single 'Carnival.' De track is de eerste single van het Havana Meets Kingston-project. Mista Savona, Australische producer, besliste dat het hoog tijd was om Jamaicaanse vocals op Cubaanse ritmes te zetten. De crowdfunding campagne voor het project werd een succes en het volledig album is inmiddels op komst. Opwarmen doe je onderstaande trailer voor het album:Een andere noemenswaardige nieuwe release is Que Me Duele?, de nieuwe single van Quantic samen met Nidia Gongora. Zij werkten al eerder samen op nummers zoals 'Muévelo Negro' en 'La Plata'. Het is nog wachten tot mei voor het volledige album, Curao, maar voorlopig kunnen we al genieten van deze eerste single. Het nummer gebruikt het snelle ‘Levanta Polvo' ritme ("Laten we stof maken") - zo genoemd omdat de dansers zo snel dansen dat ze het stof doen opwaaien. De track is gemaakt in de Chirimia stijl, afkomstig uit de Choco regio (Noord-West kust van Colombia). Het tempo is snel en aanstekelijk terwijl Nidia's stem zalft en reflecteert over de onvermijdbare zorgen in het leven. Een meesterwerkje, met video hierboven.

Ook het vermelden waard is Radio Mawimbi Vol.1. Radio Mawimbi is naast een collectief, radioshow nu ook een label en dit label brengt hun eerste verzamelaar uit. Voor €1 krijg je schitterende Afro-disco edits van Umoja, Aroop Roy, The Busy Twist,...

Playlist:
1. Mista Savona feat. Solis & Randy Valentine - Carnival (Savona Records)
2. Locos Por Juana feat. Collie Buddz - The Cure
3. Quantic feat. Nidia Gongora - Que Me Duele (Tru Thoughts)
4. Blood Sisters – Ring My Bell (Soul Jazz Records)
5. Voilaaa - Spies Are Watching Me (Africaine 808 Remix) (Favourite Recordings)
6. Val Xalino - Dança Dança T'Manche (Ostinato Records)
7. Amadou Ballake & l'Orchestre Super Volta - Johnny (Cervo Edit) (Radio Mawimbi)
8. Luaka Produtions - Dambéfoli (Sahel Sound)
9. YEAHMAN! - Road To Ayounda (Carnibal Records)
10. Tulipa Negra - Corpo Limpo (Ostinato Records)
11. GUAZÚ - GUAZÚ (Shika Shika)
12. Los Gaiteros de San Jacinto - Fuego de Cumbia (Llorona Records)
13. El Leopardo - El Leopardo (Glitterbeat Records)

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?