Bounty Radio S03E03 Nomada

Radio Mukambo In Bounty Radio gaan we op zoek naar de laatste trends in vooruitstrevende en elektronische Wereldmuziek 2.0. In de playlist global electronica, bass en organische grooves die je meenemen tot diep in de tropen. In S03E3 van Bounty Radio levert Kaleema met Nomada het album van de week. We luisteren naar nog te verschijnen materiaal van Sly5thAve. Lokkhi Terra & Bangladesh Allstars leveren de Throwback Track.
Kaleema brengt een frisse kijk op folktronica, met ons album van de week Nomada. Heidi Lewandowski is een producer, componist en DJ en woont in Argentinië. Met Kaleema brengt ze delicate en uitgepuurde folktronica. De samenwerkingen met Chancha Via Circuito en Nicola Cruz zijn niet echt een verrassing op Nomada, het geluid van Kaleema ligt heel dicht bij deze producties. Behalve Argentijnse Folk noemt ze zelf Hindu percussie, Krautrock, hiphop en Afrikaanse ritmes als haar invloeden. Tijdens een verblijf in Colombia ontdekte ze hoe krachtig de Afrikaanse muzikale erfenis er aanwezig is. Op het album krijgen we zowel gezongen als instrumentale nummers. We luisteren naar Anima (samen met Chancha Via Circuito) en Copal (samen met de Colombiaanse Lido Pimienta.) Leuk extraatje: voorlopig kan je Nomada als een Name-Your-Price album downloaden op het Tropical Twista Label.

Meer electronica brengt ons richting het Oosten en India, met nieuwe projecten van Klik & Frik en Hawaii Bonsaï Records. Klik & Frik is een nieuw project van dezelfde heren die Frikstailers vormen, een Nueva Cumbia sensatie uit Argentinië. Hun album Telepat verscheen recentelijk en we luisteren naar de opvallende track Lluvia waarop we de stem van de egyptische zanger Mohand Zohair horen. Hawaii Bonsaï bracht de verzamelaar 'Raja Sound - An India Bass Compilation' uit, met heerlijke 'india bass' nummers door Andi Otto, Rafael Aragon, Sumohair,...
Lokkhi Terra levert met Shaddho Ki Re Amar een passende Throwback Track.

We kondigen ook het concert van The Youngblood Brass band aan in De Kreun, Kortrijk. Deze energetische brass formatie kan je er live aan het werk zien op 12 oktober. Samen met een nieuwe release door Baba Sissoko en Mighty Mo Rodgers en een nog te verschijnen Sly5thAve maken we een zeldzaam uitstapje naar de VS.
Op het album Griot Blues (One Root Music) blenden Baba Sissoko en Mighty Mo Rodgers hun muziek samen tot een nieuw geluid die de titel vormt van het album. Shake 'em Up Charlie is de heerlijke uptempo opener van het album. Sly5thAve brak door met eigenzinnige herwerkingen van nummers van Drake en Kendrick Lamar. op 20 oktober verschijnt er nieuw en eigen materiaal. Wij luisteren alvast naar het zonnige Let me Ride. In enkele korte docu's stelt Tru Thoughts Sly5thAve aan ons voor:Playlist
1 Virginia Rodrigues - Negrume da Noite (AIWAA Edit) (Tropical Twista Records)
2 Randomized Coffee - Baba (Wonderwheel Recordings)
3 Youngblood Brass Band - Brooklyn
4 Mighty Mo Rodgers & Baba Sissoko - Shake ‘em up Charlie (One Root Music)
5 Kaleema ft. Chancha Via Circuito - Anima (Tropical Twista Records)
6 Klik & Frik - Lluvia (ft. Nicola Cruz & Mohand Zohair) (Waxplotation)
7 Sumohair ft. Saira Raza - Sitar Riddim (Hawaii Bonsaï)
8 Lokkhi Terra & Bangladesh Allstars - Shaddho Ki Re Amar
9 Pouvoir Magique - Titawin Fat EPI (Radio Mawimbi)
10 Kaleema ft Lido Pimienta - Copal (Tropical Twista Records)
11 Amentia - Victoria (Sol Selectas)
12 Gats- Ariel (Ohxala Remix)
13 Sly5thAve - Let Me Ride ft. Jemetta Rose (Extended Instrumental Version)

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?