Black Flower - Future Flora

Black FlowerNa hun samenwerking met Dijf Sanders en de vorig jaar verschenen tussen-EP Intermediate State, is Black Flower terug met een nieuwe langspeler. Gevraagd naar de betekenis van albumtitel Future Flora, antwoordt frontman Nathan Daems: "Future Flora verwijst naar de krachten van planten en de belangrijke rol die ze spelen voor onze toekomst, en is een metafoor voor het belang van het voeden en onderhouden van krachtige en revolutionaire ideeën en initiatieven die onze wereld kunnen redden. Je kunt het vergelijken met de planten die tussen de tegels van onze stoep door wurmen, vechtend voor hun toekomst. Die "stadsstrijders" hebben water nodig om te overleven en te groeien. Hun toekomst en de onze hangt volledig af van hoe we de plantenwereld bekijken.", waardoor deze nieuwe productie perfect lijkt aan te sluiten bij de aanhoudende klimaatprotesten van de laatste maanden.

In tracks als Ohm Eye en Ankor Wat zijn nog Aziatische echo's uit de samenwerking met Sanders te horen, en voor het op de drumritmes en percussie van Simon Segers en Jon Birdsong voortdrijvende Maloya Bud liet Black Flower zich dan weer inspireren door de maloya-tradities uit Réunion. Dichter bij zijn Ethio-jazz wortels blijft de band echter met Hora De Aksum, waarin de sax van Daems in dialoog gaat met de cornet van Birdsong, en het meer dan 13 (!) minuten durende bezwerende sluitstuk en titelnummer Future Flora met psychedelisch toetsenwerk van Wouter Haest opvalt en bassist Filip Vandebril die er in slaagt om zijn zessnarige bas te laten klinken als een surfgitaar. Moge deze zwarte bloem nog lang blijven bloeien!

Black Flower stelt Future Flora nog live voor op Les Nuits in de Brusselse Botanique (28/04), in de Handelsbeurs van Gent ter gelegenheid van Ha'fest (17/05), in de Antwerpse Arenbergschouwburg (23/05) en op het Leuvense Wereldfeest (08/06).
www.blackflower.be | www.sdbanrecords.com | www.newsrecords.be
 

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?