islandman - Godless Ceremony

islandmanVan alle Turkse acts die hier al de revue passeerden is islandman zonder twijfel het meest eclectische gezelschap, zoals het trio opnieuw bewijst met deze Godless Ceremony. Op hun derde langspeler nemen multi-instrumentalist Tolga Böyük, percussioniste Eralp Güven en gitarist Erdem Başer - voor de gelegenheid bijgestaan door gastmuzikanten als de Deense gitarist Jacob Gurevitsch, DJ Divo, OliO, Kenneth Bager, Tamikrest, Troels Hammer en Ole Theill - u moeiteloos mee op een virtuele wereldreis.

Met opener Kara Toprak, origineel een Turks folknummer van Aşik Veysel, blijven we nog even in Anatolië, om vervolgens naar Bali door te reizen voor Aku Membawa (waarin Tolga zowaar in het bahasa Indonesia te horen is), om vervolgens alweer de Sahara in te duiken voor een herwerking van Tamikrest's Tarhamanine Assinegh. Voor Drums Of Colca mixte islandman dan weer Indische tablaritmes met het geluid van een Mongoolse mondharp en Tibetaanse fluiten. In het melancholische Istanbul Lockdown verwerkte Tolga Böyük niet alleen zijn indrukken van de COVID-19 lockdown in Istanboel, maar ook de dood van zijn vader, die in dezelfde periode overleed. Feestelijk wordt het dan plots weer in het Latin-getinte Amarnos Ahora, een samenwerking met het Deense Bongo Entp. (Jacob Andersen) en de Ecuadoraanse zangeres Huaira. Voor het bezwerende titelnummer Godless Ceremony keren we terug naar Turkije, en dat geldt nog meer voor Dere Boyu Kavaklar, een disco-herwerking van de Anatolische-rockklassieker van Barış Manço. Besluiten doet islandman met de bijna zeven minuten durende dromerige instrumental Gaze Into An Abyss, maar als u de vinylversie van het album in huis haalt krijgt u er nog bonustracks Sattva, Sad Walk en Self Hypnosis bovenop. De muzikale caleidoscoop die islandman is blijft tot nader order fascineren!

In het kader van Istanbul Express speelt islandman samen met Muhlis Berberoğlu en Adamlar op 18 november in de Gentse Handelsbeurs!www.musicfordreams.dk

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?