Antilliaanse feesten 2005

Antilliaanse FeestenDit jaar slaagde een verkoudheid erin mij van Reggae Geel weg te houden, maar geen nood, er is nog genoeg festival vertier in het verschiet. Eergisteren en gisteren waren alle latino's van de lage landen terug te vinden op de Antilliaanse feesten in Hoogstraten. De line-up van zaterdag zag er vrij belovend uit, tot we op dit bericht stootten bij de ingang van het festivalterrein: Joe Arroyo gecanceld! :-( De Spaanse ambassade in Bogotá had de groep Spaanse visa geweigerd omwille van het feit dat één of ander document uit Madrid niet op de ambassade toegekomen is. Het nieuws was al vrijdagmiddag bekend, maar het was ons volledig ontgaan. ĦQué pena!

Midnight GrooversPanteon Rococo
Ondertussen waren de Méxicanos van Panteon Rococo al tegen het einde van hun set aan het lopen: energieke latino ska die de driekwart volle tent van de ene naar de andere kant deed shaken. Toch wat spijt dat we niet even eerder in de Joker Stage beland waren. Even later in dezelfde tent Midnight Groovers (uit Dominica). Ik ben geen kenner van cadence-lypso, maar het moet toch ergens banden hebben met de soukous.

Don OmarDon Omar
Don OmarDon Omar
Don OmarDon Omar
Don OmarElio Reve Jr.
In afwachting van de Benelux première van Don Omar, baande ik mij even later een weg tot vooraan in de tent van de TMS Stage: broeierig druk & blank nederlandstalig volk serieus in de minderheid. Het moet gezegd: Don Omar heeft zich super-ster allures weten aan te meten. Meermaals moest security ingrijpen om uitgelaten dames uit het publiek van zijn lijf te halen. Ze bleven volharden of probeerden hun super-ster op andere manieren te imponeren. Volgens De Morgen zou reggaeton iets te sexy zijn voor vlaanderen, maar in Hoogstraten hebben ze het tegendeel bewezen. De reggaeton pionier had zijn muzikanten thuis in Puerto Rico gelaten, dus deed hij zijn ding met een DJ & een verloren trompettist ergens achteraan. Jammer. Dansers (en danseressen) had 'm blijkbaar niet vergeten ;-). Reggaeton heeft een aanstekelijk ritme, is bijzonder grappig, maar deze Don Omar gekte is toch wat overroepen. Je moet het eens van dicht meegemaakt hebben, zeg maar.

Meer dan genoeg reggaeton voor één dag. Rikarena's traditionele merengue viel wat tegen. De mannen verkochten veel show en hun merengue was wat platjes en iets te... traditioneel. Een laatste keer terug naar de Joker Stage voor Elio Reve Jr.: Cubaanse salsa met een rijke bezetting. Er was zelfs plaats voor een banjo, viool en doedelzak. Een gewaagde maar geslaagde combinatie.

reacties


hoi hoi
is echt mooie feesten
ik ben daar ook geweest
volgend jaar wil ik het voor geen goud missen
echt toppie
kus
gabrielle | 30 november 2006
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?