Latin Grammy Awards

Eergisteren vonden in New York de Latin Grammy Award uitreikingen plaats en dat geeft een indrukwekkend lijstje van genomineerden en winnaars. Voor de grote winnares hadden we geen kristallen bol nodig, maar het moet gezegd, Shakira heeft meer dan 30 miljoen plaatjes verkocht (en wellicht minstens evenveel van het goedkopere genre), en, naast de best Latin rock/alternative album award op de Grammys van 2005 en beste female Latin pop album op de Latin Billboard Awards was het van 2002 geleden dat ze op de Latin Grammys nog iets wegkaapte. Maar wat mezelf betreft toch iets meer respect voor Residente en Visitante (waar halen ze hun bijnamen...). De heren van Calle 13 haalden met frisse reggaeton de beste nieuwkomers en beste short video award binnen. Maar nog interessanter zijn de lagere regionen van de lijst.

Daar vinden we een lange rij specifieke awards, maar die van Best Christian en Best Children laat ik toch voor wat ze zijn. Interessanter is de Best Salsa categorie waar de voor mij relatief onbekende Puerto Ricaan Gilberto Santa Rosa zwaargewicht Tito Nieves de loef afsteekt. Ook in de merengue categorie laat Milly Quezada haar collega's Grupo Mania en Eddy Herrera achter zich. Maar MQ heeft het vak geleerd in goed gezelschap: Para Darte La Vida, het duet met Elvis Crespo, was een monsterhit.

De Braziliaanse Maria Rita kaapt twee prijzen weg, als Best MPB (Musica Popular Brasileira) Album en Best Brazilian Song. De dochter van Brazilaanse zanglegende Elis Regina bracht in 2003 een veelbelovend debuutalbum uit, maar Segundo vonden we zelf nogal een doorslagje van de eerste. Misschien moeten we onze mening herzien, maar voor de grammy voor origineelste albumtitel zal ze toch nog wat beter haar best moeten doen :-). Met de selectie voor het Best Samba Album gaan we dan wel weer volmondig akkoord. Marisa Monte's Universo Ao Meu Redor is een herinterpretatie van oerdegelijke old-timer salsa canção. Een grammy met stijl.

Tenslotte valt er op de show zelf ook altijd wat te beleven. Indien uw computer de juiste binnenbekleding heeft, vind je hier een massa beeldmateriaal. Naar het schijnt deed Juan Luis Guerra een verrassingsoptreden samen met Mana, en kondigde de grote merenguero aan dat ie op het punt staat om samen te toeren te vertrekken met de Mexicaanse supersterren. Dat belooft...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?