Israel Vibration @ Petrol

Israel Vibration @ PetrolHeel mobiel zijn Skelly en Wiss nooit geweest, maar de twee overblijvende leden van Israel Vibration zijn hun wilde rasta's en hun zin om onvermoeid rond te toeren nog lang niet kwijt. Eergisteren passeerden ze in Antwerpen, en het werd een memorabel reggae-feestje zoals we van de Petrol gewoon zijn. De Brusselse jongens van Natural Mystic Sound brachten de zaal alvast in hogere reggae sferen met een aangename DJ set bol van Afrikaanse roots reggae. Een goed uur later mochten we uiteindelijk door naar het hart van de muziekbunker, voor een breekbare maar hartverwarmende set van de twee oude knarren, vakkundig onderbouwd door de Roots Radics.

The Roots RadicsSommige stemmen durven beweren dat de band sinds het vertrek van Albert Apple Craig in 1997 wat van zijn pluimen verloren heeft. Zelf heb ik daar niet echt problemen mee. Platen als Jericho (2000) en het live album Live and Jammin' uit 2003 zijn pareltjes uit de reggae geschiedenis. En dat Cecil Skelly Spence en Lacelle Wiss Bulgin er (weliswaar met behulp van krukken) er nog steeds staan, mocht eergisteren nog maar eens blijken in de Petrol. Een stomend en energiek optreden, maar minstens evenveel erkenning daarvoor gaat naar de Roots Radics. De vaste begeleidingsband van Israel Vibration is ook al dertig jaar vaste klant in de Jamaicaanse studios, en hun mythische verleden is verwoven met andere grootheden als Bunny Wailer, Gregory Isaac en Sly en Robbie (for the record: Sly en Robbie speelden een uitgesponnen versie van the Roots Radics hit Hot We Hot op hun doortocht op Couleur Café in 2005). Ook gisteren zorgden de Radics voor een dub-sound met vette bassen en gespierde gitaar die de delicate lyrics van een robuust onderstel voorzag. Klasse.

Mijn fotomateriaal en -skills kunnen niet op tegen Pieter's aanpak, maar enkele sfeerbeelden wil ik de lezer toch niet onthouden:
Israel Vibration Israel Vibration Israel Vibration

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
de ons niet onbekende visionz was er blijkbaar ook weer bij een bracht bakken beeldmateriaal mee naar huis: te bekijken op beljam reggae dancehall board
pieter | 13 juni 2007
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?