Think of One's King Sasha smaakt naar meer

Think of One "King Sasha" (KlaraFestival, KVS)
KlaraFestival 2007
Wie dacht dat er op het KlaraFestival enkel klassieke concerten te rapen vallen, slaat de bal mis. Wij aanvankelijk ook trouwens, tot we tot onze grote vreugde de naam Think of One op hun affiche ontdekten. Bij nader inzien bleek het bovendien om een exclusief concert te gaan waarbij David Bovée en zijn makkers het podium gingen delen met Congolese muzikanten. Wel, dán heb je stante pede onze onverdeelde aandacht. Gelukkig waren zowel de organisatoren als promotoren onze last-minute aanvraag genegen (waarvoor nogmaals feestelijk bedankt!), zodat ik gisterenavond in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg mijn favoriete frontstage-stek mocht innemen. En zoals u dat van ons gewoon bent verwennen wij u achteraf met woord, beeld en wat klank.

Think of One "King Sasha" (KlaraFestival, KVS)Think of One "King Sasha" (KlaraFestival, KVS)
Think of One "King Sasha" (KlaraFestival, KVS)Think of One "King Sasha" (KlaraFestival, KVS)
Think of One "King Sasha" (KlaraFestival, KVS)Think of One "King Sasha" (KlaraFestival, KVS)
Think of One "King Sasha" (KlaraFestival, KVS)Think of One "King Sasha" (KlaraFestival, KVS)
Deze nieuwe muzikale uitstap van Think of One kreeg de stempel King Sasha (een knipoog naar Kinshasa voor wie het nog niet door zou hebben) en zijn naast het Marrokaans en Brazilliaans avontuur hun eerste muzikale stappen in zwart Afrika. "Het is echt al heel lang een droom om zoiets te doen met veel van die zonnige gitarrekes" verklaart David in een interview van cuttingedge.be.

Veel rook en inleiding had het gezelschap niet nodig dat bij het eerste nummer de trend al zette. De volumineuze drummer Alonzo Jakco en goedlachse bassist Inlunga Jacquou Tounga vormden duidelijk de ruggegraat van de afrikaanse insteek. Het betere soukous-getokkel van Gloire Nguya en de vocalen en van de dames Laetitia Boango en Olga Tshiyuka maakten samen met de vaste Think of One ploeg het feest compleet.

Vanaf het eerste nummer raak dus, waarbij menig Think of One-morceaux gewillig ge-Congo-lizeerd werd met verrassend sterke nummers als gevolg — zeker als je weet dat King Sasha in een recordtijd bijeen gerepeteerd is. Ook mijn favoriet Disciplinador uit hun Braziliaans debuut Chuva em pô werd van een bijzonder geslaagd soukous-jasje voorzien — hoe zoiets mag klinken hoor je in dit summiere video-fragment. Hun relatief beperkt reperoire hadden ze er snel doorgedraaid, waardoor ze noodzakelijkerwijs moesten bissen met eerder gespeelde nummers. Het publiek had daar allerminst iets op tegen, die bij het laatste nummer op het podium mocht mee-shaken — waaronder een hele rij Miss België Brussel kandidates die middels een rondedans hun eigen mooie zelf kwamen promoten.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?