Fiesta Mundial

Fiesta MundialIn Balen gingen we het festivalseizoen afsluiten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit van Fiesta Mundial gehoord had, hoewel ze ondertussen al aan hun negende editie toe zijn. Het blijft een mini-festival, maar wat ze aan grootte inboeten (de ene kleine tent doet zowel dienst als concert- en dranktent) winnen ze aan gezelligheid (en best handig, zo'n combi-concert-drank-tent ;-)).

Hun zaterdagprogrammatie stond dit jaar bol van de reggae van eigen bodem: Blakkahill Soundsystem, de Splifftones en niemand minder dan de Skyblasters.

Misschien niet zo'n goed idee om Blakkahill Soundsystem (DJ plus toaster) als opener te kiezen. Hoewel da selecta' was spinnin' dem right dancehall riddims, kregen ze er niet direct veel beweging in. Tegen het einde van hun set kregen ze het met een aantal klassiekers van Barrington Levy en Sizzla toch voor elkaar. Ik moet hun nageven, de keuze van de plaatjes mag er best wezen. Hopelijk kan ik de mannen in een andere omgeving nog eens aan het werk zien.

Ze werden aangekondigd als "de flintstones met peper in hun gat" en dat is ook precies wat de Splifftones brachten: pretentieloze ska & reggae. Het ontbrak de barvoetse frontman niet aan enthousiasme, wel wat aan stem helaas. Maar dat laatste kon de meeste aanwezigen worst wezen en niet veel later stond de tent op stelten. Mij konden ze iets minder boeien, misschien ook omdat ik stiekem op iets anders aan het wachten was.

Jaren, jaren terug heb ik als kleine snuiter de Skyblasters in hun glorietijd aan het werk gezien op Marktrock Poperinge. En ik heb zo'n vaag vermoeden dat daar mijn liefde voor de reggae ergens moet ontsproten zijn, dus kon ik onmogelijk de herrijzenis van de Skyblasters missen deze zomer. Al begonnen ze in Balen wat lauw, de thermometer ging snel de hoogte in: zanger Edward Buadee's enthousiasme is uiterst aanstekelijk, alsook de geestige toasts van Prince Far Out. Piepjong zijn de mannen niet meer, maar dat hield hun niet tegen een prima feestje te bouwen op het podium. De afwezigen hadden wederom ongelijk!

Als toemaatje... fotokes:

BlakkaHill SoundsystemSplifftonesSplifftonesSplifftones
SplifftonesSkyblastersSkyblasterSkyblastersSkyblaster
SkyblastersSkyblastersSkyblastersSkyblastersFiesta Mundial

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
hey amigo,
wij zitten bij Fiesta Mundial wat verlegen om goede foto’s van ons festival. Heb je er een bezwaar tegen dat wij die van uw site gerbuiken, weliswaar met bronvermelding en link?

Gunter
Gunter Willekens (website) | 4 oktober 2005
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?