Boban I Marko Markovic Orkestar - Go Marko Go!

Boban Markovic / Go Marko Go!Al gaat het bij Balkan/zigeunermuziek toch vooral om de — om het even met een sappig dialectwoord te zeggen — ambiance (want geef toe die gasten kunnen zelfs Thriller van Michael Jackson in een gipsy versie brengen), toch behoort de Servische trompettist Boban Markovic tot de absolute top in het genre. Als lievelingscomponist van regisseur Emir Kusturica (Markovic schreef mee aan de soundtrack voor Underground en Arizona Dream) kreeg wereldwijde bekendheid.

Ondertussen is Boban's zoon Marko niet alleen vast orkestlid maar blijkbaar ook als acteur aan de bak. Als voorsmaakje van zijn rol in "Gucha - Distant Trumpet" (regie Dusan Milic, Servië 2006, red.) werd aan de CD de trailer van de film als bonusje toegevoegd. Dit is alweer Markovic' vierde album voor het Duitse Piranha label en Go Marko Go! is vooral heel jazzy geworden en merkelijk ingetogener dan we het van de meeste zigeuneralbums gewend zijn. Bij eMusic kun je alvast wat voorsmaakjes meepikken.

Ook live een absolute aanrader — we liepen vorig jaar op Kulturama vader & zoon Markovic nog tegen het lijf — en we raden u dan ook ten stelligste aan om op vrijdag 22 maart richting CC Hasselt of de dag erna richting CC De Warande in Turnhout te rijden!

www.piranha.de | www.musicwords.nl

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Boban Markovic is de max, maar wat ik graag zou weten is wie die gipsy versie van Thriller gemaakt heeft? Can anyone help me? Tim?
DJ Desperado (website) | 9 januari 2008
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?