Skalala

Roy PaciEen weekje feestEen post met weinig links, en met enige vertraging, maar uiteraard doen we ons uiterste best om de verslaggeving te onderhouden, ook in moeilijker omstandigheden, zoals op het vliegtuig naar Perth (UK), waar pas na grondige prospectie een internetcafe gelokaliseerd kon worden om de post op het net los te laten. Maar bij deze. Uiteraard konden we het hoogtepunt van de 30 CC feestweek niet aan onze neus voorbij laten gaan. Al bij al leek het concept toch niet erg geslaagd. De binnenkoer van het Wagenhuis is best een mooie locatie maar een openluchtfestival organiseren begin oktober is toch de weergoden uitdagen. Les Boukakes en Roy Paci moesten het bijgevolg doen met een handvol die-hards die het kille, druilerige herfstweer trotseerden.

Les Boukakes uit Toulouse brengt westers getinte raï, maar dat komt de luister- en dansbaarheid wel ten goede. Meer dan andere muziekgenres durft authentieke raï menig minder fanatieke aanhanger wel eens de gordijnen in jagen blijkbaar :-D. Maar, zoals gezegd, daar had Boukake geen last van, en toen ze een geslaagde cover van Mano Negra brachten waren we uiteraard verkocht.

Roy Paci & AretuskaRoy Paci & Aretuska
Roy Paci & AretuskaRoy Paci & Aretuska in het gezelschap van de <b>tropicalidad.be</b> crew
En daarmee was ook ineens de link gelegd naar het onbetwiste hoogtepunt van de feestweek: ...Roy Paci en Aretuska. De Siciliaan is wellicht meest bekend als prominent lid van Manu Chao's Radio Bemba, maar voor hem is het maar één van zijn onnoemelijke nevenprojecten, inclusief begrafenismuziek (het wordt een trend). Solo gaat hij voor jazz, maar met zijn maffia-persiflage Aretuska gaat hij resoluut de ska-tour op. Zijn zangeres had hij ingeruild voor 2 bodyguards die ook mee mochten zingen en aan knoppen fruniken. Met zijn tienkoppige bezetting raasde hij door zijn 2 laatste CD's, waarbij bloemen, trompetten én publiek door de lucht vloog. De foto's spreken voor zich... en oh ja, de muziek, die vind je uiteraard op zijn schitterende CD's. Binnenkort een review van de laatste...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?