Amadou et Mariam / Je pense toi

Amadou et Mariam / Je pense a toiTerwijl we nog wat de wonden likken van de recentelijke aanval op tropicalidad.be gaan we dapper verder want de wereldmuziek-scene staat niet stil: nieuwe plaatjes bijvoorbeeld. Sinds de release van Dimanche à Bamako eind vorig jaar gaat het Amadou et Mariam voor de wind: naambekendheid, concerten alom en ook een nieuwe plaat. Je pense à toi is een verzamelplaatje met het beste uit hun oudere albums Sou Ni Tile (1998), Tje Ni Mousso (1999) and Wati (2002).

Misschien een easy release na het succes van Dimanche Bamako, maar het blijft een mooi overzicht van het vroegere werk van het blind Malinees koppel. Hun sound is heel herkenbaar en kabbelt aan een aangenaam tempo de hele cd door. Eén nummer steekt er wat boven uit: Les temp ont changé heeft de energie van die we van Dimanche Bamako kennen. Als extra krijg je bij de cd nog twee videoclips van Je pense à toi en Les temp ont changé, leuk meegenomen! (fragmenten zijn te beluisteren op amazon.fr).

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
De cd ‘Dimanche à Bamako’ van Amadou en Mariam is een lekker snoepje. De hand van Mano Chau heeft voor een meerwaarde gezorgd. Alleen jammer dat hij bijna op elk nummer zelf ook meezingt, waardoor soms wat authentieke Amadou en Mariam sound verschraalt.
En laat ons eerlijk zijn, in hun teksten zijn ze zo onnozel en baelachelijk cliché-matig Afrikaans Lui, dat het ook wel weer charmant wordt.
De zondag in Brussel, de zondag in Brussel, is de dag van de bruiloften. De meisjes zijn mooi gekleed. de jongens zijn mooi gekleed. De mamas zijn mooi gekleed. de papas zijn mooi gekleed. de zondag in Brussel. de oma’s zijn mooi gekleed. de opas zijn mooi gekleed. De zondag in brussel is de dag van de bruiloften.

Ik weet het niet, ik denk niet dat Stef Bos daarmee moet afkomen.

Luk
Lukke | 28 oktober 2005
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?