Twee maal nief gerief van Tony Allen

Tony Allen, de drummende kracht achter afrobeat pionier Fela Kuti heeft de laatste jaren wat stil gezeten. Wat plaatjes uitbrengen ten minste, want vorige zomer nog zagen we de oude knar van 65 nog in volle actie op Sfinks bij Seun Kuti, de jongste telg van Fela. Maar nu komt de oude man ons verrassen met twee nieuwe plaatjes :-).

New Cool Collective / Trippin'Eén van die twee plaatjes staat niet op naam van Tony Allen, maar hij fungeert als "special guest" op het laatste werk van New Cool Collective. Op Trippin' (zo heet het plaatje) valt niet zo makkelijk een etiket te plakken, dus laat ons proberen het te omschrijven als swingende big-band jazz met een latin touch. Op de vijf nummers van de tweede CD van deze dubbelaar heeft Tony Allen zijn stempel gedrukt en dat valt duidelijk te horen — toch zeker voor afrobeat adepten waar ik mijzelf met graagte bij reken. Op de website van deze groep noorderburen kun je van elke track een fragmentje vinden.

Tony Allen / Lagos no shakingLagos no shaking (Pidgin English voor "Lagos is doing OK") wordt het nieuwe solo-album van Tony Allen. De CD is pas twee dagen geleden officieel gereleased, dus fragmentjes zijn nog moeilijk te vinden. Maar na lang snuisteren hebben we hier toch iets weten te vinden voor u. Ik ben ten zeerste benieuwd of Tony Allen een authentiek en swingend afrobeat album weet neer te zetten zonder de vocalen van Fela. Zodra we het plaatje in handen krijgen, hoor je het wel van ons ;-). Nog dit: we kwamen het u vorig jaar al vertellen, maar volgende maand komt Tony Allen in hoogst eigen persoon Lagos no shaking in België voorstellen en wel live op het podium van Het Depot in Leuven. Niet te missen!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?