Ray Barretto - Guayacan - Internationals

Ray BarrettoWeinig wereldschokkend nieuws in de wereldmuziekscene de voorbije week, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niets gebeurt. Hierbij een aantal newsflashes die we u niet willen onthouden:

- Vorige week (17 februari) stierf Ray Barretto op 76 jarige leeftijd in New Jersey. De Puertoricaanse percussionist genoot dan misschien niet zoveel bekendheid bij het grote publiek, maar hij is ongetwijfeld een van de belangrijkste en invloedrijkste latino-percussionisten uit de jazzgeschiedenis. Hij combineerde jazz improvisatie technieken met afro-caraibische ritmes en drukte zo zijn stempel op platen van een hele rits salsagrootheden als Celia Cruz, Tito Puente, Ruben Blades, Johnny Pacheco en Willie Colon. Ook op talloze jazzplaten is hij te horen, onder meer met niemand minder dan Dizzy Gillespie. Daarnaast maakte hij een ontelbaar aantal soloplaten, onder meer met het onvermijdelijke summertime.
- Orquesta Guayacan, daarentegen is springlevend. Dat heeft de Colombiaanse salsaband verschillende keren bewezen op de Antilliaanse feesten en wie ze toch mocht gemist hebben, of nog eens wil nagenieten, kan dat nu doen met de opname van club tropical.
- En ook Belgisch talent laat zich niet onbetuigd. Onze eigenste Internationals geven u de kans om uzelf te verzuipen in overdosis steamin' ska 'n' reggae in de ABBox op 1 april. We krijgen er ineens ook de Internationals in South Africa documentaire bij, alsook de New Yorkse Slackers en Twilight Circus Dub Sound System. En dat voor 16 €. Jawadde...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?