Zaterdagavond op Mano Mundo

Mano Mundo 2006Het zijn drukke tijden in wereldmuziekland — niet dat we daar ongelukkig van worden, in tegendeel, maar door de combinatie met een overvolle persoonlijke agenda loopt een mens al snel met het idee rond heel wat lekkers te missen. Gisterenavond zijn we dan toch op de valreep nog op Manu Mundo geraakt en ondanks de onheilspellende weerberichten heeft het sympathiek familiefestival het droog gehouden.

We arriveerden net op tijd in de Schorre voor de voorlaatste act op het hoofdpodium: Echos des As. Deze Antwerpse Congolezen volgen (naar eigen zeggen) het rumba soukous pad van niemand minder dan Papa Wemba en Koffi Olomide. En inderdaad, ze hadden het op de heupen van het publiek gemunt met hun rasechte jengelende soukous gitaartjes. De kunst van het genre is de variatie er wat in te houden, iets waar ze niet altijd in slaagden. Toch een fijn concertje dat je uiteraard moet zien en horen.

Het Britse bhangra fenomeen Achanak mocht de eerste Mano Mundo dag afsluiten. Ik ben geen kenner in het genre, maar dat ze bij hetzelfde label als Panjabi MC (u weet wel, van het hitje Mundian To Bach Ke) zitten, is heel duidelijk te horen. Geen wonder dus dat hun dansbare mix van aziatische roots en westerse beatjes het publiek moeiteloos in beweging zette. Bij deze verklaar ik officieel het zomerfestival-seizoen 2006 voor geopend!

Achanak (Mano Mundo 2006)Achanak (Mano Mundo 2006)

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?