Think of One in 't Depot

Think of One in Het DepotAfgelopen donderdagavond passeerde uiteindelijk het Tráfico circus van Think of One dicht bij huis — lang leve Het Depot! Maar eerst kregen de stadsgenoten van Les Talons Gitans de eer en het genoegen om de goedgevulde zaal op te warmen. HUMO omschreef ze als "de Mano Negra van de Lage Landen" maar dat bleek een serieus overstatement te zijn, want alleen een paar nummers waar de flamenco gitaren de overhand namen zijn te vermelden waard.

Gelukkig werd ons geduld niet te lang op de proef gesteld en binnen de kortste keren nam gitarist David Bovée met veel bravoure de taak als woordvoerder op zich en bedankte de ondertussen nog voller gelopen Depot-zaal om hun leuvens terrasje in te ruilen tegen een avondje samba belga. En ze gaven er gelijk een stevige lap op: de complexe maar wondermooie Brazilliaanse ritmes werden met veel goesting de zaal ingeslingerd — en een bende die zich on stage kostelijk amuzeert wérkt, aanstekelijk. De ster van de avond, "de meest sexy bomma uit Brazilië" ofte Dona Cila do Côco won moeiteloos de harten van het publiek met haar onvervalst enthousiasme, bloemetjesjurk, dansjes én swingende nummers als Tirar Onda en Coco medley. Ganga Barreto verraste mij met de force en precisie waarmee ze op de trommels te keer ging en met haar engelenstem die de backings opfleurde van hun laatste bisnummer Paletó ofte het kostuum. Ik moet mijn confraters meer dan gelijk geven: Brazil is hot these days.

Voor diegenen die een levensbedreigende reden hebben om een concert als deze te moeten missen, goed nieuws: abconcerts.tv heeft de belgische première in de AB integraal online staan (alleen zweet en geur moet u missen): als de vliegende bliksem hierheen.

Think of One in Het DepotThink of One in Het DepotThink of One in Het DepotThink of One in Het DepotThink of One in Het Depot

Nog een extraatje: het interview met bezieler David Bové van RifRaf eerder dit jaar staat online op de website van Think of One. Hier is deel 1 en 2.

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Zr sterk optreden inderdaad. Grappig hoe concert-fotografen een half jaar na datum elkaars werk zien. “Oh, u was daar dus ook?”
Marsman (website) | 2 januari 2007
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?