Couleur Café 2006 - Brazilian connection

Ivete Sangalo op Couleur Café 2006Veel Brazilië op Couleur Café dit jaar, en daar ga ik uiteraard graag wat dieper op in. Vrijdagavond waren de Brazilianen die om zeven uur al helemaal klaar stonden voor Ivete Sangalo niet te tellen, op zich een prestatie in een land waar Ivete's eerste internationale release nog maar een goeie twee weken te krijgen is. Ivete bleek zoals verwacht een bomba, één brok energie met lange benen in een weinig verhullend wit niemendalletje, geflankeerd door vrouwelijk (achtergrondzangeressen) én mannelijk (dansers) schoon. Leuk om naar te kijken, dat in elk geval. Muzikaal gezien was het geheel weinig verrassend: veel van haar (in Brazilië) grote hits, een scheut lambada, een cover van Mas Que Nada en van Imagine (Lennon leeft!), enfin, typisch de commerciële braziliaanse muziek van vandaag. Maar voor wie dat wel graag hoort (ik pleit schuldig) en zin heeft om zich eens stevig te laten gaan met meebrulrefreinen en dansjes, een aanrader! De Braziliaanse vriendinnen vonden het alvast ook meer dan geslaagd. En hoe het de rest van vrijdag was hebt u al van pieter gehoord.

Zaterdag kwam minister van cultuur Gilberto Gil zijn ding doen. Gilberto Gil op Couleur Café 2006Het publiek was alvast ouder, belgischer en een slagje intellectueler dan dat bij onze commerciële diva Ivete. De set van zijn ministeriële hoogheid was zeker in het begin geen hoogvlieger, zoals pieter al opmerkte. Nieuw (duidelijk minder catchy) werk en enkele Bob Marley-covers, nee, daarvan sloeg de vlam niet in de pan. We moesten wachten tot het einde van het optreden om een feestgevoel te krijgen, met onder andere Toda Menina Baiana, een streepje forró (Esperando na Janela) en zowaar een Ivete-cover: Ceu da Boca (Eu quero beijar... a sua boca louca!) Van ons had Gilberto zó gerust nog even mogen verderdoen... Enfin, hij kan het dus nog — op zich een geruststelling — maar hij had het wat eerder mogen laten zien.

De volgende braziliaans getinte topact bleek ook op CC de match van "A Seleção" tegen "Les Bleus". Nog tijdens het optreden van Think of One (met een Dona Cila die alweer bijzonder in vorm was) had zich een ware menigte gevormd voor het grote scherm waarop alle matchen te volgen waren. En de teleurstelling en verslagenheid waren groot bij de brazilianen en brazilofielen bij het verlies van de Seleção. Maar niet getreurd: Brazilië is gelukkig meer dan voetbal alleen, en de volgende afspraak voor een sambafeestje staat al stevig aangestreept in mijn agenda: het Festa do Brasil op Sfinks!

[ Couleur Café 2006 coverage op tropicalidad.be | vrijdag | zaterdag | zondag | Brazilian connection | CC in beeld ]

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?