Couleur Café 2006 - zondag

Couleur Café 2006We gaan dapper verder in onze full-coverage van het driedaagse Brusselse epicentrum van de wereldmuziek... Qua grote namen had Couleur Café de afgelopen dagen al veel kruid verschoten, maar desondanks gingen alle tickets voor de de zonnige zondagseditie vlotjes over de toonbank. Het werd dus koppenlopen in een overvolle Tour & Taxis onder de brandende zon. Concert-hoppen valt misschien niet zo makkelijk te rijmen met een uitverkocht festival, maar we hebben toch weer ons best gedaan en die muziekale wereldreis willen we natuurlijk niet voor ons zelf houden.

Jupiter and Massive.5 Couleur Café 2006Nder op Couleur Café 2006Nder op Couleur Café 2006Het concours begon bij Nder & le Setsima Group in de Univers tent. De Senegalese popster kan een aardig danske placeren en slaagt er ook in om het publiek vrij vroeg op de dag aan het shaken te krijgen. Zijn uitgeslapen ritme-sectie is hiervoor verdachte nummer één — maar het moet mij toch even van het hart dat menig Afrikaan die 80's synthesizer klankjes beter gewoon thuis kan laten ;-). Toch wel een naam om in gaten te houden, die Nder, temeer hij wel eens in de studio durft te duiken met Manu Dibango. De tocht ging verder langs Jupiter & Massive 5 in de Fiesta tent. Een mond vol, maar de akoustische reggae van de Senegalees Jupiter Diop en zijn Brusselse band was me net iets té poppy.

De karavaan trok verder naar de Titan tent die ondertussen al tjokvol liep voor Tracy Chapman, ongetwijfeld de grootste publiekstrekker van de dag. Ondanks de lange stilte sinds haar debuut in 1988 is de singer-songwriter uit Ohio nog altijd razend populair. Moeiteloos kreeg ze de duizenden neuzen in de tent in dezelfde richting en jong en oud bekten probleemloos klassiekers als Mountains o'things en Fast car mee. Onze amateuristische zoomlens kon de afstand moeilijk overbruggen, maar gelukkig had de huisfotograaf van CC beter materiaal bij.

Afrikali op Couleur Café 2006Afrikali op Couleur Café 2006Afrikali op Couleur Café 2006Daarna werd het terug vrolijk concert-hoppen tussen de drie concert-tenten. En metteen stootten we op een verrassende act uit Tanzania. Nu dacht ik dat die Tanzanianen naast Remmy Ongala bitter weinig in huis hadden. Fout gedacht. Afrikali ("prachitg afrika" in Swahili) had het allemaal: opzwepende ritmes, uitbundig ge-hip-shake door de twee frontmadammen en de kunst om een fééstje te bouwen. Helaas heb ik mijn handen niet meer kunnen leggen op een CD uit de te kleine voorraad, maar kom snel terug snuisteren op tropicalidad.be want een videofragmentje heb je van mij nog te goed.

George Clinton op Couleur Café 2006George Clinton op Couleur Café 2006Third World op Couleur Café 2006De oude Jamaicaanse rakkers van Third World waren ooit de supporting act op de Europese tournee van Bob Marley. Deze keer iets kleinschaliger als afsluiters van de Univers tent. Het zag en klonk er allemaal veelbelovend uit maar — en misschien ben ik toch een oude zaag aan het worden — de P.A. stond veel, véél te hard. Doodzonde want ik hield het frontstage geen tien minuten uit :-(. Dan maar terug een weg banen naar de hoofdtent waar George Clinton onder de kreet "behold! for we are funkalicious" een exentriek funky feestje aan het bouwen was — inclusief een in slechts een pamper gehulde bassist.

[ Couleur Café 2006 coverage op tropicalidad.be | vrijdag | zaterdag | zondag | Brazilian connection | CC in beeld ]

reacties


Zo kom ik nog eens te weten waar mijn zoon tegenwoordig overal uithangt!
Mooi om te lezen!
Arlette | 5 juli 2006
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?