Seņor Coconut and his Orchestra in Het Depot

Señor Coconut in Het DepotSeñor Coconut in Het DepotEindelijk terug frontstage in eigen stad en, het mag gezegd, Het Depot is een ware zegen voor het vrij magere concert gebeuren in Leuven. Hoewel hun najaarsprogrammatie dit jaar niet direct barst van de wereldmuziekconcertjes hadden ze afgelopen maandavond toch een verrassende act weten te strikken: Señor Coconut and his Orchestra. De stads- en labelgenoot van Shantel heeft meer pseudoniemen dan 'm zelf kan bedenken, maar gaat door het gewone leven als Uwe Schmidt. De Frankfurter knutselt kwistig met latino klanken en pop klassiekers op zijn laptop en hoewel wouter er met enige vrees naar uitkeek kan ik u vertellen dat tropicalidad.be er een nieuwe favoriet bij heeft!

Señor Coconut in Het DepotSeñor Coconut in Het DepotSeñor Coconut in Het Depot
Señor Coconut in Het DepotSeñor Coconut in Het DepotSeñor Coconut in Het Depot
Señor Coconut in Het DepotSeñor Coconut in Het DepotSeñor Coconut in Het Depot
First things first. OMFO, ook lid van het clubje rond het essayrecordings label trouwens, mocht die avond de depotsianen voorverwarmen en deed dat op een ietwat stuntelige maar bijzonder grappige manier. Bij wijlen waren zijn balkan-beats best wel te smaken.

El maestro Señor Coconut had zijn entree duidelijk niet gemist: vanachter zijn met maracas gedecoreerde schootcomputer verrees de statische rechtschapen manspersoon in een met te veel stijfsel bewerkt beige pak. De bakkebaarden en het snorretje maakten het visueel spektakel af.

Geflankeerd door twee stevig uit de kluiten gewassen vibrafoons stak hij van wal met opzwepende rumba, mambo en andere latino ritmes. Samen met een bescheiden blazerssectie, bassist, percussionist en een frontman gewapend met microfoon & mascaras kwamen de heupen al snel in beweging. El Señor daarentegen verpinkte geen spier — toch heb ik de man éénmaal kunnen spotten met een poging tot glimlach op het gezicht.

Elektrolatino, acid-merengue of Jive Eclectico, noem het wat je wil, het smaakte en zowel front- als onstage werd er een feestje gebouwd. We kregen stomende latino versies van Riders on the storm, Smoke on the water en Beat it voorgeschoteld alsook Autobahn in cumbia verpakking. Een ontdekking van formaat, die we hier zeker verder in de gaten gaan houden. Verwacht je dus binnenkort aan een review van zijn jongste plaatje Yellow Fever! en omdat we niet kunnen wachten krijg je daaruit al een voorsmaakje op onze radio. Adios y cha cha cha!

reacties


Hahaha! ik was daar! Beste optreden wat ik in jaren heb gezien, buiten kraftwerk zelf natuurlijk ;)
Maar, het was een zalig feestje daar!
Ketnet1978 | 3 november 2006
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
De kokosnoot was inderdaad van een tergend hoog niveau en haalde nét Kraftwerk op Rock Werchter niet. Tenzij je natuurlijk volledig thuisbent in het genre is Yellow Fever niet de beste plaat om aan Senor Coconut voorgesteld te worden, neem er daarvoor ook zeker El Baile Aleman bij (dat is degene met de Kraftwerk covers).
FRaNKy (website) | 15 november 2006
Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Volkomen eens met bovenstaande bespreking ; Senor coconut heeft ook al 2 jaar geleden ‘nogal onopgemerkt’ op het Dour festival gestaan…Veel succes met de zoektocht naar zijn andere albums ; ik vrees dat ze moeilijk te vinden zijn… cha cha cha
devvel (website) | 7 december 2006
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?