Savana Station: Hubbub of city streets, live en nog eens live

Savana Station / The Hubbub of city streetsVoor we de kaars van 2006 uitblazen serveren we nog een dikke boterham Savana Station nieuws. Vorige maand stelde de Antwerpse reggae bende hun nieuwe plaat Hubbub of city streets voor in Petrol. Wij blonken toen uit in afwezigheid, maar hun kersverse CD vertoeft ondertussen al even in mijn (virtuele) platenkast en we hebben ons onverbiddelijk verdict voor je klaar, samen met een voorsmaakje op onze radio. In januari kun je ze éénmaal live aan het werk zien in de Warande en in afwachting van een dikker gevulde concert agenda kun je je toevlucht zoeken bij ABtv die een integraal Savana Station concert online hebben staan.

First things first. Hubbub of city street is de naam van hun tweede plaat, de opvolger van Clash die in het pre-tropicalidad.be tijdperk verscheen — in 2004 om precies te zijn. Ze leveren opnieuw een frisse plaat af, die net als de vorige netjes tien nummers bevat en slechts een dik halfuur vrolijk rondjes draait in je CD speler. Kwaliteit boven kwantiteit zo blijkt, want op het plaatje staan toch wel enkele pareltjes. Bovendien konden ze rekenen op enkele special guests in de studio, waaronder één onzer helden, Roy Paci. Hij drukt zijn stempel op het eclectische openingsnummer Mind the frequency met de gevleugelde woorden "Una buena vibration, Savana Station". Het op het eerste zicht klassieke reggae nummer slingert langs een latino refrein doorspekt met Roy's vrolijk trompetgeschal en ontpopt zich naar het einde toe tot first class salsa, inclusief het overbekende piano rifje. Leuk.

Ook Rudeboy — inderdaad, die van Urban Dance Squad — kwam een handje toesteken bij Babalou, maar met minder succes. De ska poging in Bright Lights verliest ook wat van zijn kracht door het net té jazzy refrein. Geef mij dan maar Daddy Richman: vrolijk kabbelende feel-good reggae! Ook Strings ligt bij mij in de bovenste schuif (en ook bovenaan de playlist op onze radio): het begin van het nummer doet mij om een of andere reden bijzonder hard aan de Skyblasters denken — het moet iets met het plezante baslijntje zijn. Seconds later, het net geen drie minuten lange instrumentale nummer die de plaat afsluit mag er anders ook wezen: een orgeldeuntje op een roots-reggae-riddim dat eindeloos op repeat mag staan — en lekker stoffig afgemixt alsof Lee "Scratch" Perry zelf achter de knoppen zat. Op hun webstek vind je enkele previews plus een bonus live track van Magical Lake.

Concert agendaOndanks de nieuwe plaat staat Savana Station de komende periode weinig op de planken. Naast een aantal bescheiden bezoekjes aan de fnac komen ze hun kunsten ten tonele spreiden in de Warande (Turnhout) op 26 januari. Ze doen dat samen met hun stadsgenoten van Sun to Sheeva onder de gezamelijke titel "Belgique: douze points". Eind april zijn ze ook te gast in de Cactus Club in Brugge — als er nog ergens extra concerten opduiken, vind je die wel op onze concert-agenda terug.

Tenslotte kunnen we de ongeduldigen doorverwijzen naar ABtv waar je het concert van Savana Station eerder deze maand integraal op je pc kunt herbeleven. Alstublieft!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?