Line-up Couleur Café compleet

Couleur Café 2007Het blijkt een drukke maand te zijn voor festivalbouwers. Er wordt hard gesleuteld aan de line-ups voor deze zomer en de headliners vliegen ons dan ook om de oren. De eerste puzzelstukken van Couleur Café sijpelden een tijdje terug al binnen maar nu is de puzzel compleet. Zoals we dat van CC verwachten zit de Titan, Univers en Fiesta tent weer drie dagen lang propvol acts uit vier windstreken. Het indoor Electro World podium ontfermt zich over de danslustigen middels menig DJ act. Grote en kleine namen staan broederlijk naast elkaar zodat nieuwe ontdekkingen haast onvermijdelijk zijn.

Manou Gallo in de BotaniqueVrijdag kijken we uiteraard uit naar Mano Dibango maar dat wist u uiteraard al. Nog meer lekkers uit hetzelfde fascinerende continent op het vrijdagsprogramma met de Ivooriaanse Manou Gallo, die haar live reputatie alle eer aan deed in de Botanique eerder dit jaar. Uit Cuba zakken de restanten van de Buena Vista Social Club af naar Brussel onder de noemer "Live from Buena Vista — the Havana Lounge". Ondanks menig lid uit de originele bezetting al van ons is heen gegaan, is het Cubaanse sprookje nog niet uit. Niet minder dan UB40, de populaire band die in de jaren '80 de reggae in elke huiskamer bracht, sluit samen met de electro-tango van Gotan Project de lijst van straffe namen op vrijdag af.

Vuurwerk op Couleur Café 2006 (foto © Luc Cheffert)Naast de eerder bekend gemaakte headliners Ziggy Marley en Yuri Buenaventura krijgen we op zaterdag ook Ismaël Lo op het podium. Hij staat misschien wat in de schaduw van landgenoot Youssou N'Dour, maar is een niet te onderschatten sleutelfiguur in de Senegalese mbalax. Ietwat tot onze verbazing vinden we ook Daan terug in de line-up — we zijn benieuwd of deze electro-pop jongen zich gaat aarden tussen de kleurrijke CC line-up. Tradities zijn er om in ere te houden en aldus oefenen we nu al onze aah's en ooh's voor tijdens het vuurwerk op zaterdag!

Sean PaulZondag heeft er een serieuze publiekstrekker bij: Sean Paul, de "ambassador of dancehall reggae" krijgt de eer de grote tent af te sluiten. Ook nieuw in de zondagse line-up zijn de Sierra Leone's Refugee All stars, een groep Sierraleoners die een samen een band vormden als vluchtelingen in Guinee. Hun muziek werd vastgelegd op CD en hun uniek verhaal leeft verder in een docu-film — waarvan we de trailer u niet willen onthouden. Wat er ze live van bakken, daar zijn we ten zeerste benieuwd naar...

Het belooft wederom een fijne editie te worden, die 18de. En net zoals vorig jaar doen we ons uiterste best u van dagelijkse coverage te voorzien vanop het mekka van de wereldmuziek ;-). Tot dan!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?