Fiesta Mundial sluit festival-seizoen af in september

Fiesta Mundial 2007Het wereldmuziek festival-seizoen begint met Mano Mundo in mei en wordt naar goede gewoonte in september afgesloten door Fiesta Mundial. Wat het kleinschalige festival in Balen aan grootte inboet wint het aan gezelligheid en kreeg vorig jaar de tropicalidad.be-prijs van gemoedelijkste festival. Dit jaar zullen ze wat dat betreft aardig wat concurrentie hebben van dat ander uiterst gezellig festival in de Kempen: Cameleon. Soit, voor we prijzen uitdelen duiken we eerst even in de line-up en vertellen u graag wat er op 22 en 23 september aan wereldmuziek te scoren valt op Fiesta Mundial.

Fiesta Mundial 2007Het festival start al op vrijdag met workshops allerhande onder de noemer Fiesta Lumina. Zaterdag begint het muzikaal luik met Brabantse reggae (Sanstilloh), Argentina meets Columbia in Barcelona (Che Sudaka) en de in Spanje succesvolle mestizo-act Los Delinqüentes als headliner — keurig aan elkaar ge-DJ'd door de in de Kempen getogen Sugar Charlie. Die headliner klinkt inderdaad veelbelovend en schuilt net zoals duizend andere Barcelonese bands onder de Radio Chango paraplu, die Manu Chao destijds nog heeft opengetrokken. Benieuwd hoe ze het er in Balen van af brengen.

Zondag is wat mij betreft de hoogdag. Op het Leuvens Wereldfeest bewees het al even Leuvense Trezmil dat ze een en ander in hun mars hebben en verzorgen de aftrap in Balen. De Pan-Latijns-Amerikaanse bezetting van Sindicato Sonico serveert vervolgens mariachi, cumbia en rumba, waarmee het publiek klaargestoomd zou moeten zijn voor de twee ijzersterke slot-acts. De door wouter bejubelde Shantel brengt zijn Bucovina Club Orkestar naar de Kempen mee voor een vermoedelijk broeierig Balkan-beat feestje. En blijkbaar heeft Roy Paci vorig jaar zijn hart op Fiesta Mundial verloren want dit jaar staat hij er opnieuw en stelt samen met zijn makkers van Aretuska zijn nieuwe plaat Suonoglobal voor. We hopen dat zijn trompetje opgeblonken is en hij zijn aanstekelijk ska nog niet verleerd is. Tot in Balen!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?