Fièste in Ha' met Los de Abajo!

Los de AbajoHandelsbeurs GentDe Mexicanen van Los de Abajo zijn hier op tropicalidad.be al meermaals de revue gepasseerd, en terecht. Helaas blonken ze de laatste jaren uit in hun afwezigheid op de belgische podia. Het moet van 1998 (op wijlen Open Tropen) geleden zijn dat de lunaticos van Los de Abajo weer even op belgisch grondgebied vertoeven. Maar afgelopen zondag werd ons geduld beloond: de Gentse Feesten liggen al een eindje achter ons, maar in de Handelsbeurs waren de fièsten helemaal terug!"

Het feest begon nochtans wat slapjes: frontman Líber Terán klonk stilletjes en ietwat verlegen tijdens de ska opener The lunatics (have taken over the asylum) uit hun recentste plaat. Ook Sr. Judas kwam net iets te vroeg op de avond en miste de kracht en dynamiek die we van hun live plaat kennen. Jammer, maar geen nood want even later zetten ze een bijzonder straffe salsa-on-speed versie van Matame amor (AVI 21 MB) neer. Metteen het keerpunt in hun set en ze blijven tot op het einde in de juiste groove.

Latin Ska ForceHet feest kon dus beginnen en op de latin break beats van Joder bouwde bassist Coca probleemloos zijn eigen break-dance (AVI 5 MB) feestje op de planken. Variatie troef want een vermomde Coca grijpt plots naar de microfoon voor een bijzonder amuzante cumbia (Cumbia del Castor). Ook drummer Yocu Arellano is van alle Latijns-Amerikaanse markten thuis en slaat er af en toe stiekem een reggaeton beatje door. Lunatics zijn ze zeker, maar ze durven ook de politieke toer op te gaan: een welbepaalde president krijgt rake klappen, de Zapatistas een eerbetoon. Op het einde van de set staat zo goed als iedereen van de tienkoppige band vooraan en gaan ze de carnaval (AVI 12 MB) toer op. In het bisnummer Nada geven ze er nog eens een stevige percussie-lap op en eindigen onvermijdelijk feest-fanfare-gewijs in het publiek: Fièsteeeh!

Mijn geluk kon niet op: Latin Ska Force, een onafhankelijke ska plaat die enkel in Mexico te krijgen is, was vlot verkrijgbaar aan de merchandise stand van LDA. :-) Uiteraard ligt het exclusieve schijfje hier al te blinken! Nog even wachten op een review, want dat laat ik met graagte over aan wouter, onze ska specialist.

Los de AbajoLos de AbajoLos de AbajoLos de AbajoLos de Abajo
Los de AbajoLos de AbajoLos de AbajoLos de AbajoLos de Abajo

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?