Fiesta Mundial

Zoals beloofd in de vorige post, hier een vervolg met een sneak in de affiche van Fiesta Mundial. Vorig jaar pas ontdekten we dit bijzonder gezellig festivalletje in de stille kempen, en ook dit jaar zullen we het niet links laten liggen. Niet enkel omdat ze ondanks hun beperkte omvang een paar geweldige publiekstrekkers hebben weten binnen te rijven, ook omdat ze dit jaar 10 jaar bestaan, en als er iets te vieren valt... Het feestje kan nu al niet meer stuk, met onder meer Macaco, Roy Paci, La Kinky Beat en onze eigen Think of One.

Neem nu Macaco, een van de interessantste groepen die de bloeiende Barcelonese scene de laatste jaren heeft voorgebracht. Hun laatste CD, Ingravitto, kwam dit voorjaar uit maar heb ik nog niet in de platenwinkel kunnen spotten. Maar in Entre Raices y Antenas, en Rumbo Submarino mixen ze boeiende collages van salsa, reggae, hiphop en electronica aan elkaar. En nooit verlegen voor een grap, getuige de laatste track van Rumbo Submarino, een eigenwijze versie van de Buena Vista klassieker Chan Chan. La Kinky Beat komt uit dezelfde Barcelonese stal, en ondanks mijn voorliefde voor het stevigere werk, kan de rocksteady-funk-latin crossover me minder boeien.

Van Roy Paci zijn we op tropicalidad.be dan weer wel grote fan. De sympathieke Siciliaan is niet alleen trompettist van Manu Chao's kamerorkest Radio Bemba, hij maakt met zijn groep Aretuska ook geweldige ska, en durft af en toe al eens te freewheelen in de jazzosfeer. Hopelijk hebben ze in Balen wat beter weer besteld want de vorige keer dat we'm aan het werk zagen, kon hij zijn trompet uitwringen.

Tenslotte moeten we Think of One wellicht niet meer voorstellen. De Antwerpenaren zijn zowat vaste klant bij de BBC, en hebben een abonnement op de vlieglijn naar Brazilië. Tráfico, hun tweede CD met de charmante Dona Cila do Côco kwam eerder dit jaar uit, en ik kijk vol verwachting uit naar het feestje dat ze ongetwijffeld daarrond gaan bouwen in Balen...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?