Afro-Latino festival pakt uit met sterke line-up

Afro-Latino festivalBuiten schijnt de zon, maar in onze mailbox regent het namen en line-ups for de zomerfestivals — u hoort ons niet klagen. Eén van die vele kleurrijke zomerfestivals heeft hier op tropicalidad.be nog weing aandacht gekregen: Afro-Latino festival. Geheel onterecht, want het Limburgs wereldmuziek festival pakt voor hun 9de editie uit met een verrassend sterke line-up. Hoewel hun programmatie nog niet 100% volledig is willen we jullie niet onthouden wat er op 22, 23 en 24 juni te gebeuren staat in Bree.

Yerba Buena is ongetwijfeld een van headliners van het festival. Vorig jaar op Sfinks werden we zeer aangenaam verrast door deze explosieve latin-funk uit New York — hier rechts al vast een voorsmaakje. Africando heeft met hun afrikaans gekruide salsa een unieke sound en is na 17 jaar een vaste waarde aan het salsa-firmament. Ook in het reggae-rayon hebben ze een vaste waarde weten te strikken. Morgan Heritage heeft over de jaren heen een forse live (en studio) reputatie weten op te bouwen en brengen een exclusief concert op Afro-Latino.

La Troba Kung-Fú in de AB (2007)Verder stoten we tussen de line-up nog op enkele oude bekenden. La Troba Kung-Fú verraste ons eerder dit jaar met een leuke plaat en een feestelijk concert en kwamen tot de logische conclusie dat deze Barcelonezen ideaal materiaal zijn voor een zomerfestival. We waren vorig jaar niet bijster wild van Les Talons Gitans als voorprogramma van Think of One in het Depot, al geven we deze stadsgenoten met hun "wereldchansonpunk" met graagte nog een kans op Afro-Latino. Tenslotte vinden we in de categorie "onbekend, maar interessant" Afro Yambi Jazz (jawel: soukous!), Fazao (Belgo-Afrikaanse afrobeat), Daveman (dancehall uit Nigeria en sinds African Rebel Music weten we dat West-Afrika ook in dit genre heel wat talent in huis heeft) en Palmeras Kanibales (ska uit Venezuela, waarom ook niet?).

Op hun webstek vind je het volledige overzicht dat weldra compleet zal zijn. Leuk detail: bij elke groep vind je enkele video-fragmentjes als voorproeje. We keken en zagen dat het goed was: tot in Bree!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?