tropicalidad.be gaat internationaal

Wereldmuziek heeft als voordeel dat je het zowat overal kan vinden, en dat je dus weinig afhankelijk bent van je locatie op deze wereldbol. Maar zoals een lezer van deze website wellicht al door heeft, zijn we zelf geneigd om de onze definitie van wereldmuziek eerder in de afrolatinosfeer te plaatsen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar dan is mijn recente verhuis naar Lancaster, UK, niet meteen een geniale zet, want een erg bruisend centrum der wereldmuziek is het niet echt.

Maar goed, dat wil niet zeggen dat er niets te beleven valt. Zo was er gisteren in het Gregson Arts & Community Centre een gesmaakt optreden van Los Cuatro de La Habana, een Cubaanse salsa en Son Cubano band uit London. Niet meteen een supergroep (zelfs het internet is er stil over) maar ze brachten degelijke salsa met af en toe een (het moet gezegd, iets minder geslaagde) scheut Engelse fiddle. Wie weet waaien ze nog wel over naar één of ander Belgisch festival.

En verwacht je dus in de toekomst aan werelmuziek met een Britse touch (geen nood, Pieter is er nog om met veel enthousiasme de wereldmuziekoptredens in de lage landen af te schuimen). Gezien de gigantische berg wereldmuziekmateriaal op de BBC website belooft dat geen al te moeilijke klus te worden...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?