Bounty Radio #36 A Rumba Introduction

Radio Mukambo Episode 36 van Bounty Radio bevat 10 essentiële Spaanse Rumba nummers, geselecteerd door DJ Panko (Ojos De Brujo, Electro Rumbaiao). Daarnaast enkele nummers uit knappe nieuwe albums van ÌFÉ, Thornato en Lagartijeando, plus te verschijnen materiaal van Dona Onete en Mina.

Lees verder

Radio Mukambo #296 BOZAR goes Africa

Radio MukamboRadio Mukambo kijkt deze week vooral naar Afrika met twee albums van de week: 'Mogoya' van de Malinese sterzangeres Oumou Sangare en 'Around Félicité' (soundtrack) van Kasai Allstars. Sangare stelt haar zevende plaat donderdag voor bij BOZAR en de film 'Félicité' gaat zaterdag in première bij BOZAR.

Verder luisteren we naar nieuws singles: van de Brusselse cumbiarockers La Chiva Gantiva, van Poly-Rythmo de Cotonou, van Borchi vs Ozferti, plus 2 tracks van de EP van FurmigaDub uit noordoost Brazilië. Zonder de concerten van Dele Sosimi en BaBa ZuLa te vergeten!

Lees verder

Radio Mukambo #295 Trafik in de Lage Landen

Radio MukamboDe jonge Touareg blues-rockers Tamikrest zijn op tournée in de Benelux om 'Kidal' voor te stellen, het album van de week op Radio Mukambo. Daarnaast geven we tickets weg voor Dele Sosimi (afrobeat) in Muziekgieterij (Maastricht), Seun Kuti in Vooruit (Gent) en BaBa ZuLa op het Balkan Trafik festival in BOZAR (Brussel).
Verder luisteren we naar heel wat vette funked-up remixes van AkizzBeatzz. De Griekse producer is zaterdag de internationale gast op de Groovalicious party in La Tricoterie (Brussel).

Lees verder

Bounty Radio #35 Half Man Half Clap

Radio Mukambo In episode 35 starten we met stevige cumbia sonidera, groovy afrobeat en global beats uit Colombia, Ghana en zelfs Sudan. Ons album van de week, Half Man Half Clap van Supersan tilt global bass naar een nieuw niveau. Je krijgt nog gloednieuw materiaal te horen van Blay Ambolley, Quitapenas en meer.

Ons Album van de Week is deze week Half Man Half Clap van het Griekse producerduo Supersan. Supersan is het project van Panama Cardoon (Carnibal Records) en Mister Kentro (Balkan Riddims). Op dit debut werken ze samen met een lange lijst gastmuzikanten en -stemmen, waarvan ze de meeste nooit echt ontmoetten. Het album beslaat een breed spectrum van global bass en electronica: je hoort Cumbia, Forró en Afrobeat naast - of gemengd met - Reggaeton, Dancehall, Breakbeat en Moombahton... Naast de sterke vocals van Princesa, MC Zulu en Neguedmundo krijg je ook enkele verrassende instrumentale nummers zoals Santa Luzia waar Afro-House en Dub elkaar moeiteloos afwisselen. Het album is hier te verkrijgen.

Lees verder

Radio Mukambo #294 Caraïbisch Bal

Radio MukamboDeze week gaan we naar de Caraïben met Ondatropica. Op tweede album 'Baile Bucanero' voegen Mario Galeano (Frente Cumbiero, Bogota) & Engelsman Will Holland aka Quantic reggae en tropische invloeden aan hun gebruikelijke cumbia & Afro-Colombiaanse sound.
Radio Mukambo kondigt ook een resem concerten aan die je deze maand niet mag missen: Oumou Sangaré (Mali), Orchestra Baobab (Senegal), Mulatu Astatke (Ethiopië), Seun Kuti & Dele Sosimi (Nigeria), Tamikrest (Touareg), BaBa ZuLa (Turkije), Afrikän Protoköl (België/Burkina Faso).

Lees verder

Radio Mukambo #293 Arabische liefde

Radio MukamboHeel wat Arabische muziek deze week met Love and Revenge als album van de week, een nieuw project van de Libanese hip-hop pionier Rayess Bek & visual artist Randa Mirza dat Arabische pop-songs en cinemamuziek mixt met hiphop beats en rock. Acid Arab noemt zijn mix van Arabische sounds met hiphop en electro letterlijk 'Musique de France', terwijl Sofyann Ben Youssef een van de interessantste producers is van Noord-Afrikaanse muziek.
Radio Mukambo kondigt ook concerten aan van Terrakota, Batuk, Bonga, King Ayisoba, Bassekou Kouyaté, Dayme Arocena, Luciano en Les Filles de Illighadad.


Lees verder

Radio Mukambo #292 Sonic Groove Foundation

Radio MukamboVorige week heeft Jupiter & Okwess uit Kinshasa de AB Club op zijn kop gezet. Anderhalf uur dansen op een heerlijke mix van Congolese roots met afrobeat, rock en meer. 'Kin Sonic', hun tweede album, is onze cd van de week.
Verder kondigt Radio Mukambo het Up! Festival aan in Luik met Asian Dub Foundation en Le Peuple de l'Herbe, ontdekken we de beloftevolle Brusselse slammer Joy en luisteren we naar nieuwe tracks van Ondatrópica, Oumou Sangaré, BaBa ZuLa, Love & Revenge en Nattali Rize.

Lees verder

Bounty Radio #34 Baile Bucanero

Radio Mukambo Baile Bucanero van Ondatrópica is ons Album of the Week. Meer Caribische ritmes komen voorbij, samen met nieuwe Calypso uit Trinidad, Zimbabwaanse pop en een nieuwe Anchorsong op het einde.

Na het debut van Ondatrópica in 2012 duurde het tot dit jaar alvorens het project van Will Holland en Mario Galeano nog eens iets nieuws uitbrachten. De verwachtingen lagen hoog maar deze "Baile Bucanero" maakt het allemaal waar. Het album is opgenomen tussen Bogotá en Isla De Provincia en combineert ritmes die te vinden zijn in Colombia met invloeden uit de Caraïbische kust. Concreet horen we de te verwachten Cumbia (het tijdloze "Soy Campesino") en Gaita (We luisteren naar Caldo Parao). Maar "Trustin'" is dan weer knappe Roots Reggae en Come Back Again roept dan weer vroege Digital Dance Hall op. Er is ook nog wat folk (Hummingbird) en Lazalypso heeft wat New Orleans in zich. Enerzijds zo divers en anderzijds zo geworteld in Colombia: Baile Bucanero toont wat voor een muzikale 'melting pot' Colombia is, en Ondatrópica laat het allemaal heel eenvoudig klinken. Het volledig album is hier te beluisteren en te koop.

Lees verder

Radio Mukambo #291 Golven na Babel

Radio MukamboVet concert deze week in Ancienne Belgique met Chinese Man die zijn nieuwe album 'Shikantaza' zal voorstellen (sold-out). De producers uit Marseille zijn meesters van het vermengen van hiphop beats en urban grooves met etnische muziek en vocale samples van over de hele wereld.

Radio Mukambo blijft in Marseille met een terugblik op Babel Med Music met Imam Baildi (Griekenland, rebetiko/hip-hop), Nattali Rize (Australië, reggae), K'Kousitc (Guadeloupe), Rumbatá (Cuba) & Terra Live (Portugal). We voegen daar IFÁ, BerraBoi & DJ Tahira aan toe bij gebrek aan Braziliaanse muziek op het festival/muziekbeurs. Verder luisteren we naar nieuwe albums van Jupiter & Okwess uit Kinshasa ('Kin Sonic', donderdag in AB), de Malinese zangeres Oumou Sangaré ('Mogoya', 27/4 in BOZAR) & Ondatrópica uit Colombia ('Baile Bucanero').

Lees verder

Bounty Radio #33 Synthesize The Soul

Radio Mukambo in Episode 33 van Bounty Radio is Synthesize The Soul, de nieuwe verzamelaar met elektronische Funana op Ostinato Records ons album van de week. Verder een unieke uitwisseling tussen Cuba en Jamaica, een Quantic pre-release en een eerste verzamelaar via het Parijse Mawimbi.

Lees verder

Radio Mukambo #290 Blues to Babel

Radio MukamboHeel wat desert blues deze week op Radio Mukambo, te beginnen met Tinariwen. De peetvaders van de desert blues-rock leveren het album van de week, 'Elwan', de olifanten. Een strijdkreet tegen de olifanten (multinationals, milities...) die hun land bezetten uit winstbejag. Woensdag in de Botanique (uitverkocht).
We blikken ook vooruit op Babel Med Music in Marseille: Pachibaba (Java/Maloya), Uèi (Occitanië), Alsarah & The Nubatones (Soedan), Rising Tide (reggae, USA), Imam Baildi (Griekenland), Dj Djel & Rocca (FR, rap) en Lura (Kaapverdië).
De podcast eindigt met een paar vette desert blues remixes van AkizzBeatzz uit Athene.

Lees verder

Radio Mukambo #289 Diasporadical Grooves

Radio MukamboHeel wat urban grooves deze week op Radio Mukambo met Blitz The Ambassadors nieuwe album 'Diasporadical', onze cd van de week. De Ghanese rapper in New York mixt hiphop met Afrikaanse en zelfs Braziliaanse invloeden.
We luisteren naar twee home-made remixes van Terrakota om de vierde verjaardagsparty van Groovalicious aan te kondigen met Kota Sound System uit Lissabon. Daarnaast ook de eerste Mukambo's Afro-Groove Night in Tilbug en Say It Loud <3 Electro Brazil in De Pianofabriek. Tenslotte komt Gato Preto zijn debuut 'Tempo' (Afro-bass) voorstellen in De Vooruit.


Lees verder

Radio Mukambo #288 Back to Africa

Radio MukamboCalypso Rose, de koningin van calypso-muziek uit Trinidad & Tobago, levert het album van de week op Radio Mukambo, 'Far From Home', en thuis dat is uiteraard Afrika. We kondigen concerten aan van Terrakota (de meesters van de Afro-Lisboa fusie) in Amsterdam, Parijs & Antwerpen, Daniel Dzidzonu (afrobeat) in Antwerpen, Black Flower & Akalé Wubé (Ethio-grooves double bill) in Eeklo, Panda Dub in Brussel en Tamikrest (touareg) in Genk en Brussel. Tenslotte is er een focus op de verrassende Griekse producer AkizzBeatzz.


Lees verder

Bounty Radio #32 Targ

Radio Mukambo Episode 32 van Bounty Radio stopt in Tunesië voor het Album van de Week ('Targ'), plus meer exotische tracks met een portie bass met Gato Preto, Blitz The Ambassador, Novalima & Octa Push.Lees verder

Radio Mukambo #287 Electric Roots

Radio MukamboRadio Mukambo opent met een geslaagde mix van traditionele muziek uit het Tunesisch gebergte en moderne instrumenten als bas, drum en synthesizer. Het resultaat is 'Targ', het debuutalbum van Bargou 08 uit Brussel/Tunesië, traditionele berbermuziek met een resoluut moderne toets, net uitgekomen bij Glitterbeat Records.
Radio Mukambo kondigt de gezamenlijke concerten van de Ethiogroove-bands Black Flower (BE) en Akalé Wubé (FR) aan, concerten van Mokoomba (Zimbabwe) en Electrorumbaião (Barcelona/Brazilië) en nieuwe videoclips van Terrakota (Portugal), Vaudou Game (Benin/FR) en Muyiwa Kunnuji (Nigeria/FR).

Lees verder

Radio Mukambo #286 Future Africa Grooves

Radio MukamboGato Preto levert met 'Tempo' het album van de week op Radio Mukambo, future African beats uit Düsseldorf, Duitsland. Het Mozambikaanse/Ghanese duo zal op 9 maart optreden in de Gentse Vooruit.
We luisteren ook naar nieuwe tracks van Blitz the Ambassador (Ghana/hiphop), Clinton Fearon (reggae), Bonga (Angola), Hoodna Orchestra (Ethiogrooves), Chinese Man (hiphop), Joey Le Soldat (Burkina-bass), Karlon (Kaapverdië/hiphop), en we kondigen het concert van Love and Revenge aan in de Vk, future Arab beats in het kader van Moussem Cities: Beirut.

Lees verder

Bounty Radio #31 Darandi

Radio Mukambo Bounty Radio is terug met de eerste gebruikelijke aflevering van 2017. Aurelio levert met 'Darandi' het album van de week. Verder beluisteren we nieuw en te verschijnen materiaal vanop enkele eilanden. De Bounty Radio cruise gaat van de Caraïben, de Bahama's, Puerto Rico en Isla de Provincia naar Kaapverdië en Mauritius.

Lees verder

Radio Mukambo #285 Hop Till You Drop

Radio MukamboStrictly urban grooves op Radio Mukambo met rapper Karlons debuut 'Passaporti' waarop hij rap en urban mixt met zijn Kaapverdische roots. Deze vette Afrikaanse hiphop-plaat is onze cd van de week.
We luisteren ook naar nieuwe singles van Chinese Man en Protoje, kondigen de double bill La Dame Blanche/The Bongo Hop aan in Parijs & checken vette sounds van Terrakota, Shabaaz, Ozferti, BNegão en Grant Phaboa presents RacecaR.

Lees verder

Radio Mukambo #284 Psychedelische Bosphorus

Radio MukamboBaBa ZuLa, de psychedelische avonturiers uit Istanbul, vieren hun 20ste verjaardag met een caleidoscopische compilatie (inclusief cd met dub mixes) met onuitgegeven materiaal. 'XX' is ons album van de week, uit op Glitterbeat Records.
Radio Mukambo kondigt het Afropolitan Festival aan, met centrale gast Fredy Massamba (Congo) in BOZAR, het Groovalicious festival met Gan Gah (Marokko) in La Tricoterie en ook Baloji (Congo) in Pllek (Amsterdam).

Lees verder

Mukambo's Best of 2016 Mixtape

Radio MukamboVoor het vijfde jaar op rij selecteert DJ Mukambo de beste tracks van het jaar op Radio Mukambo om een onwaarschijnlijke mixtape te maken die van Afrika over Europa naar Latijns Amerika gaat, van de Maghred naar de Caraïben en van Brazilië over Haiti naar Ethiopië. Altijd op zoek naar groovende muziek die de traditionele muziek uit deze regio's naar de 21ste eeuw tillen. Afrobeat, Ethiojazz, Braziliaanse grooves, Afrobass, reggae, Haitiaanse hiphop, calyspo, Losufone grooves, cumbia, breakbeats, Congotronics, Touareg, slam, remixes, dubwise & otherwise, hang tight & join the ride!

Lees verder