Bounty Radio S03E06 Soy Selva ft. Ghetto Kumbé, TootArd, Poirier

Radio MukamboIn Bounty Radio gaan we op zoek naar de laatste trends in vooruitstrevende en elektronische Wereldmuziek 2.0. In de playlist global electronica, bass en organische grooves die je meenemen tot diep in de tropen. In S03E6 van Bounty Radio levert Ghetto Kumbé met Soy Selva het album van de week. We luisteren naar nog te verschijnen materiaal van TootArd, onze Throwback Track van Orchesta Baobab (uit aflevering 37) en enkele tracks uit de Womex17 selectie.
Ghetto Kumbé levert met Selva het album van de week. Geen volledig album, maar een EP met 5 tracks. Wel 5 essentiële Afro-house nummers...uit Colombia. De muzikanten van Ghetto Kumbé speelden al met Ondatropica, Sidestepper, Toto La Momposina, La 33 en meer. Hun muziek is diep geworteld in Afro-Colombia maar tegelijkertijd brengen ze een actuele twist in hun muziek via Hiphop en House invloeden. Soy Selva werd geproduceerd door The Busy Twist (UK) en verscheen op Galletas Calientes.

We luisteren ook naar Andina, de recenste verzamelaar op Tiger's Milk. Op het album Cumbia, traditionele Harp en opnames van big bands uit Lima - opnames uit '68 - '78. Een volledige review kan je hier op Tropicalidad lezen. De compilatie verscheen samen met een kookboek over Peruviaanse keuken, vandaar de smakelijke picture discs op de vinyl versie van het album.

Zowat de meest funky track in de playlist komt van het Zwitserse Kind & Kinky Zoo. Hun debut album 'Released!' laat je speaker schudden alsof er een kudde olifanten komt aangestormd. Verder nog enkele tracks van La Dame Blanche, CERO39 en Sonido Gallo Negro die allemaal deel uitmaakten van de Womex17 selectie.

Meer info over alle gespeelde tracks lees je hier.

Playlist
Flamingods - Sarangi (Gruff & Grey's Mr. Bongo Remix)
Los Walker's de Huánuco - Todos Vuelven
Orchestra Baobab - Sey
Abelardo Carbonó feat. Quantic (Polen Records - Palenque Records) - La Piña Madura
Andy Taylor - Kitschy Jungle
Bixiga 70, DJ Mam, GCMN - 100% 13 (DJ Mam GCMN Remix)
La Dame Blanche - 5 Am (Punto Rojo Remix)
Kind & Kinky Zoo - Jump The Gun (featuring Afu-Ra)
Ghetto Kumbé - Dagbani Dance
Akizzbeatzz - AkizzBeatzz-L Arbre Du Tenere (SIBU remix)
DJ Nirso - La Tronca
TootArd - Oya Marhaba
Sonido Gallo Negro - Mambo Egipcio
Poirier - Camera
Ghetto Kumbé - Makrú
Mateo Kingman - Agua Santa (beGun Remix)
CERO39 - Brisa

Een fantastische live opname van Ghetto Kumbé zie je hier:


De video van de track Hurricane Train door Kind & Kinky Zoo:

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?