Joan Soriano - El Duque De La Bachata + La Familia Soriano

Met hun vorige twee releases bracht het iASO Records label het verleden van de bachata in kaart, maar met deze twee albums richten ze de blik stevig op de toekomst van het genre.

Joan SorianoJoan SorianoJoan Soriano, ook wel El Duque de la Bachata ("de hertog van de bachata") genoemd, begon zijn carrière samen met zijn broers en zussen in de band Los Candes (genoemd naar hun vader Candelario). Het familieorkest trad vooral op in en rond Monte Plata, een boerengemeenschap net ten noorden van Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek, maar op zijn dertiende verliet Joan zijn geboortegrond om zijn geluk te beproeven in de hoofdstad. Daar kwam hij terecht in Villa Mella, één van de sloppenwijken van de stad, maar ook het kloppende hart van de bachata. De rest is geschiedenis. Joan is tegenwoordig één van de rijzende sterren in het genre en na zijn albumdebuut El Duque De La Bachata bracht hij ook de oude familieband terug samen voor opvolger La Familia Soriano. Vooral de bonus-DVD bij het eerstgenoemde album is meer dan de moeite waard en toont de moeilijke weg die Joan Soriano moest afleggen om het uiteindelijk te maken.

www.iasorecords.com | www.xmd.nl

reacties


Je eigen foto hier? Registreer je dan snel bij gravatar.com
Bachata is al jaren een wat mij betreft zwaar onderschat muziekgenre. Ikzelf heb heel wat in mijn collectie en zowat élk feestje is er wel iemand die bachata komt vragen. Enkel op “salsafeesten” zoals de “Fiesta Latina” in Olen waar ik jaarlijks tussen de live-bands voor muziek zorg wordt er gretig gedanst om de “smartlappen” van de Dominicaanse Republiek. Op dit album staat ook een prachtige ballade (Union eterna), een hitsige merengue (La manzana) en een schitterende bacharengue (la vecinita), een mengeling van bachata en merengue. Waarschijnlijk een beetje té zeemzoet voor vele wereldmuziekliefhebbers, maar ik hou er wel van. Ik beloof op 15 juli op het marktplein in Olen minstens één nummer van deze Joan Soriano te draaien!
DeeJay Baobab (website) | 25 april 2012
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?