Toumani Diabaté, Arnaldo Antunes & Edgard Scandurra - A Curva Da Cintura

A Curva Da CinturaToumani Diabaté speelde voor het eerst met Arnaldo Antunes en Edgard Scandurra op het Back2Black festival in Rio in 2010 (het grootste festival rond "zwarte muziek" in Zuid-Amerika, dat dit jaar voor het eerst de oversteek maakt naar Londen). Dat moet vonken gegeven hebben, want het trio besloot om de studio in te duiken en een album op te nemen. Beide heren zijn bij ons wellicht minder bekend, maar in hun thuisland Brazilië halve legendes; Antunes was de drijvende kracht achter Titãs, een van de populairste Braziliaanse rockbands van de jaren tachtig van de vorige eeuw en Edgard Scandurra richtte mee Ira! Op, alweer een bekende Braziliaanse rockband.

A Curva Da Cintura is kort samen te vatten als "west-african kora meets brazilian rock". Iedereen die de carrière van Toumani ook maar een beetje gevolgd heeft, weet dat de man dol is op dit soort muzikale ontmoetingen, vraag is natuurlijk of het werkt en dat is wat A Curva Da Cintura betreft zeker het geval. Een van de opvallendste nummers op dit album is zonder twijfel Meu Cabelo, zowaar een herwerking van Serge Gainsbourg's Elisa. Meest Afrikaans getint is dan weer Bamako's Blues een nummer dat ondergetekende aan het werk van JuJu deed denken. Kleine aantekening: Toumani speelde een beetje vals bij de opnames van A Curva Da Cintura, want voor de meer uptempo nummers liet hij zijn zoon Sidiki de kora ter hand nemen.

www.acurvadacintura.com.br | www.toumani-diabate.com | www.arnaldoantunes.com.br | www.edgardscandurra.uol.com.br | www.maisumdiscos.com | www.kartelcreative.com | www.xmd.nl

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?