Shantel & Bucovina Club Orkestar @ AB

Anciènne Belgique"His name is Peter and I asked him if we should stop the show. He said 'No, keep going'. So, here we go, especially for Peter, one more time Planet Paprika". En we hoorden voor de tweede keer Planet Paprika; misschien wel het minste nummer van de set, maar allerminst een dieptepunt in het optreden, want het concert was wild en energiek. Van bij het begin met Mahala Rai Banda's Mahalageasca had Shantel het publiek mee én aan het dansen. Verfijnd kon je het optreden niet echt noemen, maar een feest was het zeker.

De groep van Shantel kon spelen, maakte feest van begin tot einde, Disko Partizani is en blijft een goed nummer en de geluidsman zette een stevige sound neer, al deed hij misschien af en toe wat teveel zijn best. We hadden een discussie of er nu wel of niet backingtracks meeliepen, maar besloten al snel dat die discussie irrelevant was, want Shantel is het feesten zeker niet verleerd en wat hem ontbreekt aan subtiliteit maakt hij zeker goed qua energie. Want hoe vaak maak je het mee dat in de AB 1000 man van de eerste tot de laatste, het hele optreden door staat te dansen?

Wat de ietwat bizarre inleiding van dit verslag betreft: een wilde danser werd op een bepaald moment klaarblijkelijk door de crew van Shantel van het podium geduwd en moest worden afgevoerd. Een domper of dieptepunt was dit niet, voor Shantel eerder een aanleiding om de mensen op te roepen naar Planet Paprika te verhuizen. Alhoewel de Balkan craze — en zeker die van Shantel — al even voorbij is, kunnen we niet anders dan positief terug kijken op een leuke AB-avond.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?