Criolo - Nó Na Orelha

CrioloVolgens velen is Nó Na Orelha (vrij vertaald "knoop het in je oren"), de Braziliaanse revelatie van het voorbije jaar. En inderdaad, Criolo brengt intelligente hiphop maar weet ook afrobeat, reggae, soul en samba naar zijn hand te zetten. Muzikaal is dit met momenten interessanter dan Seu Jorge, de vorige exponent van een nieuwe generatie Brazilianen die het in Europa probeert te maken, maar qua gevoel kan (de stem van) Jorge hier niet aan tippen.

Hoogtepunten van het album zijn de afrobeat van Bogotá, de afro-hiphop in Mariô en de soul van Subirusdoistiozin. Alleen al voor deze tracks is het de moeite om Criolo's website eens te bezoeken en de integrale plaat gewoon gratis te beluisteren! Maar of dit daarom een meesterwerk of revelatie is? Criolo zelf is een imponerende verschijning; met rechte schouders en een doordringende blik is hij iemand die recht op zijn doel afgaat maar tegelijk een grote dosis sociaal gevoel heeft meegekregen. Zijn geschiedenis in de favela's van São Paulo zal daar ongetwijfeld wel iets mee te maken hebben. En voor de hiphop-scene in Brazilië is hij ongetwijfeld een verfrissende aanvulling.

Het succes van No Na Orelha schuilt, volgens insiders, in de samenwerking met producer Daniel Ganjaman, bekend van zijn werk met Nação Zumbi, Planet Hemp en Jorge Ben. De Neptunes van Brazilië is misschien een brug te ver, maar skills heeft de man zeker. Qua muziek valt er niks aan te merken op Nó Na Orelha, maar een groot deel van de tracks stijgt niet uit boven de middelmaat. Desalniettemin een grote aanrader, al was het maar voor de 3 bovenvermelde tracks.www.criolo.net | www.sternsmusic.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?