festivals: Womad en Rudolstadt

We gaan nog even door met de festivalaankondigingen. Ook buiten de landsgrenzen zijn er een aantal leuke wereldmuziek evenementen tijdens de zomermaanden. En daarvoor hoef je nog niet meteen je spaarvarken te pijnigen voor een ticket richting Afrika of Zuid Amerika (hoewel, het festival au desert in Timbuktu, bij voorbeeld, lijkt me best wel de moeite, als ik ooit eens de lotto win...). Dichter bij huis komt de doorsnee wereldmuziekliefhebber ook wel aan zijn trekken. In Tilburg bij voorbeeld, net over de grens, is er jaarlijks in juni het Festival Mundial. Vroeger gratis, maar nu ook nog bijzonder democratisch (15 € voor 2 dagen) maar toch weten ze elk jaar wel een aantal grote vissen te strikken. Vorig jaar was dat Khaled, voor de affiche van dit jaar moeten we nog even geduld oefenen.

Over de plas is er uiteraard de moeder der wereldmuziekfestivals, Womad. Tegenwoordig zitten ze overal, tot en met Korea, maar de hoofdact is het jaarlijkse festival in Rivermead, Reading. Dit jaar van 28 to 30 juni en dat is spijtig genoeg terzelfdertijd als Sfinks. Dat laatste is net iets dichterbij en ook net iets goedkoper, want voor de volledige aflevering van Womad moet je een astronomische 100 £ (een kleine 150 €) ophoesten. Daarvoor krijg je dan wel de kruim van de wereldmuziek, met o.a. Femi Kuti, Gotan Project, Salif Keita, Toumani Diabate, Marcelo D2 en Los De Abajo om er maar een paar te noemen.

Wie de andere windrichting uitgaat komt misschien voorbij Rudolstadt, waar van 7 tot 9 juli naar eigen zeggen het grootste Duitse folk, roots en wereldmuziek festival doorgaat. Hun line-up is in elk geval indrukwekkend. Minder bekend namen (voor mij toch), maar daar spotte ik toch al Babylon Circus, Les Boukakes en Bajofondo Tango Club!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?