Desert Blues in Nijmegen

Habib KoitéGezien de grote voorliefde van wouter en mezelf voor het onnavolgbare gitaargetokkel van Habib Koité gaan we regelmatig op zoek naar wat de man momenteel aan het uitspoken is en (misschien worden onze gebeden verhoord) stoten we op een nieuw plaatje. Slecht nieuws wat dat plaatje betreft, maar binnenkort kunnen we Habib samen met een impressionante entourage aan het werk zien bij onze noorderburen.

Desert Blues is niet alleen een genre dat we graag in de mond nemen maar ook een project die drie Malinese groepen op het podium verenigd: Habib Koité & Bamada (subliem gitaarwerk op verslavend lekkere ritmes), Afel Bocoum & Alkibar (een Ali Farka Touré volgeling waar ik het onlangs nog over had) en Tartit (blues van stoffige Tuareg nomaden). Om u een idee te geven van wat je kunt verwachten heeft Mondomix een korte voorstelling ineen geknutseld over deze drie groepen.

Trek dus uw sahara-outfit aan rep u op maandag 5 juni naar de Music Meeting in Nijmegen — het wordt een concertje dat wat stof zal doen opwaaien ;-). Naast Desert Blues is er op 3-4-5 juni nog heel wat te beleven op de Music Meeting met o.a. Toumani Diabaté en Electro Côco. De afstand Leuven-Nijmegen valt een beetje tegen, maar wie weet...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?