Bounty Radio #21 Moyo Wangu

Radio MukambomoyowanguBounty Radio brengt je terug op de hoogte van de essentiële releases uit het spanningsveld tussen roots en bass, tussen analoog en digitaal, traditie en innovatie.

Ons album van de week is Moyo Wangu van Renegades of Jazz en zet de toon. De producer bracht een deel van zijn jeugd door in Tanzania, in een dorpje vlakbij de iconische Kilimanjaro. Met deze Moyo Wangu brengt hij een heerlijk schijfje uit. De gekende jazzbreaks worden aangevuld met vette Afro-grooves en sfeervolle vocals en een extra rijke bezetting dankzij de vele gastartiesten. We luisteren naar de titeltrack (met Hugo Kant) en de track Moto Moto. De volledige recensie kon je hier al op Tropicalidad lezen. Verder meer boeiende Afro-sounds door DJ Spoko, MIXG, Susso en The Soil.

DJ Spoko kun je kennen als deel van het Zuid-Afrikaanse Fantasma. Met I.M.I ontdekken we nieuwe variaties in de Zuid-Afrikaanse House scene.

Een geweldig verhaal zit verscholen in de nieuwe release Santuri's Embaire Umeme EP - MIXG (Mugwisa International Xylophone Group), waaruit we de track Jinja Pearls beluisteren. Deze release bevat herwerkingen van opnames van een Embaire Xylofoon. Deze Xylofoon is zo groot en wordt door 9 muzikanten tegelijkertijd bespeeld. Zonder edits klinkt dat ongeveer zo. De opnames werden gemaakt in het afgelegen dorpje Iganga in Uganda, waar de stroomtoevoer onbestaande bleek. Umeme in de titel van de EP verwijst (ironisch?) naar de belangrijkste stroomleverancier uit Uganda en betekent ook Elektriciteit.

Meer sampling gebeurt door Susso, een nieuw project op Soundway records. Susso nam Mandinka muzikanten uit Gambia op en herwerkt de veldopnames tot rijke collages. We luisteren naar de single Ansumana.

Met Nacho Libre, Jin Yirei en Dengue Dengue Dengue duiken we aan de hand van weelderige electronica de jungle in. Nacho Libre uit Brazilië voorzag de nieuwe verzamelaar Jungle Of Ufordia van de track Flor De La Manana. Jin Yirei’s Amazonia ‘78 staat op de verzamelaar Sonidos de La Jungla , een gratis download, op Fértil Discos, het label van El Remolon.

Voor de laatste track keren we terug naar Zuid-Afrika met The Soil, die hier ‘Susan’ brengen samen met Zuid-Afrikaanse rapper Khuli Chana in die rijke Mbube traditie.De playlist:
Willie Lindo - Breezing
1. Joe Bataan - Chick-A-Boom
2. Renegades of Jazz - Moyo Wangu
3. Resonators - Imaginary people
4. RacecaR ft. Grant Phabao - The Wheelie Champion Sound
5. Sibu & Joe Nagall - "Abeni (carnibal)
6. Renegades of Jazz - Moto Moto
7. ElectroRumbaiao - Zapatos Remezclados (DjKarim & PuntoRojo Remix)
8. DJ Spoko - Oriwango
9. Mugwisa International Xylophone Group - jinja pearls (Sam Jones Construct)
10. Susso - Ansumana
11. Nacho Libre - Flor De La Mańana
12. Jin Yerei - Amazonia ‘78
13. Dengue Dengue Dengue ft. Branko - Amazonia
14. The Soil - Susan

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?