Jah9 - 9

Jah9Fans van numerologie kunnen hun hart ophalen aan deze 9, de nieuwe langspeler van Janine Cunningham aka. Jah9, want wat dit album betreft draait zowat alles rond het cijfer "9". Naast de titel verscheen het album precies op 9 september, telt de tracklist precies 9 nummers en met In The Spirit staat er daar zelfs eentje tussen dat net negen minuten duurt en eindigt met heerlijke nyahbinghi-percussie en fluit. Over die "9" zegt Jah9 zelf het volgende: "Nine is the number of change, because after nine it starts all over and a new cycle begins… This record is 9 for all that 9 means. For all that I am as well.".

Voor het album werkte Jah9 samen met een waaier aan producers. Er is natuurlijk opener Humble Mi van onze eigenste Bregt 'Puraman' Deboever, maar ook Franklyn 'Ben Up' Irving, die tekende voor Unafraid, een nummer over Can't Stop Righteous­ness van The Gladiators waarin Jah9 stevig in het verweer gaat tegen seksueel misbruik van minder­jarigen, en Kevin Campbell, zoon van veteraan Al Campbell, die verantwoordelijk was voor het al vermelde In The Spirit, deden hun duit in het zakje. Voor de feministische afsluiter Greatest Threat To The Status Quo ("A spiritual woman is the greatest threat to the status quo…") sloeg Jah9 dan weer de handen ineen met I Grade Records producer Laurent 'Tippy' Alfred.

Net als ondergetekende zult u ongetwijfeld al opgemerkt hebben dat de muzikale stijl van Jah9 nauw aanleunt bij de reggae die nu al een hele poos wordt geproduceerd op de US Virgin Islands. Het mag dan ook niet verbazen dat de enige gast die op dit album opduikt niemand minder dan Vaughn 'Midnite' Benjamin is. Voor wie op zoek is naar een stevige dosis spiritualiteit en introspectie is 9 meer dan een aanrader.

Jah9 komt 9 op 6 november live voorstellen in de Gentse Vooruit!


www.jah9.com | www.vprecords.com

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?