Bounty Radio S03E02 Gaia Musica

Radio Mukambo In Bounty Radio gaan we op zoek naar de laatste trends in vooruitstrevende en elektronische Wereldmuziek 2.0. In de playlist global electronica, bass en organische grooves die je meenemen tot diep in de tropen. In S03E02 van Bounty Radio levert DJ Tudo e Sua Gente de Todo Lugar met Gaia Musica Vol2 het album van de week. We luisteren naar nieuwe paradijselijke nummers door The Random Collective en Moonanga. Plus bedwelmende Afrikaanse geluiden van Msafiri Zawose, Jacob Mafuleni en de verloren tapes uit Somali. Baba Zula levert de Throwback Track.
DJ Tudo e Sua Gente de Todo Lugar
levert met Gaia Musica Volume 2 het album van de week. Dit album verbindt BraziliŽ met Marokko, of eigenlijk Afro-Braziliaanse met Marokkaanse Issawa Suffi cultuur. Als die link je wat ver gezocht lijkt, beide culturen delen een gemeenschappelijke Afrikaanse erfenis. Die link is te vinden in het gebruik van gelijkaardige instrumenten, ritmes en dansen. Er zijn zelfs gelijkaardige rituelen in beide spiritualiteiten. In Brussel ontmoette hij eerst de Gnawas de Bruxelles en samen werkten ze de eerste muzikale ideeŽn uit. Daarin mengden ze traditionele Issawa Sufi muziek met instrumenten en ritmes uit BraziliŽ. Voor de opnames die volgden trok DJ Tudo van Brussel naar Parijs, Casablanca en Recife naar Rio. Een aanrader voor wie graag ondergedompeld wordt in bedwelmende ritmes.

Verder luisteren we naar het uitstekende nieuwe album van de Zimbabwaanse Mbira-speler Jacob Mafuleni & Gary Gritness - Batanidzo, waarin traditionele Shona gemengd wordt met electronica. Meer geŽxperimenteer met Msafiri Zawose. Op zijn album Uhamiaji wordt traditionele Gogo herwerkt tot een afro-futurische klant met ambient randje. Een review van Uhamiaji kan je hier op tropicalidad lezen.

De Throwback Track is deze week van de Turkse Psychedelica band Baba Zula - Cecom. De track werd opnieuw uitgebracht op hun recente XX verzamelaar. Een mooie video van de originele track kan je hier bekijken.Meer video met deze nieuwe track van Mo Laudi, samen met Flavia Coelho. Voor Cema namen ze deze sensuele video op die geselecteerd werd voor maandelijkse Visions of Sounds (een maandelijkse selectie van muziekvideo's voor Groovalizacion Radio waar Bounty Radio en Radio Mukabom curators voor zijn).Playlist
1 Moonanga - Katiu (El Flying Monkey Records)
2 MaracuyŠ - Gaua Beat (Random Collective)
3 DJ Tudo e Sua Gente de Todo Lugar - Issawa Ijexa Sufi Funk (Mundo Melhor)
4 Housework - Saha Koyo (Lump Records)
5 BKO Quintet Feat. Piers Faccini - Donsolu (Oonga Espera Edit) (Shika Shika)
6 Jacob Mafuleni & Gary Gritness - Mweya We Chikoni (Nyami Nyami Records)
7. Mitu - Siempre (ZZK Records)
8 Mo Laudi ft. Flavia Coelho- Cema (Globalisto)
9 Omar Souleyman - Leh Jani (Sublime Frequencies)
10. Nimco Jamaac - Buuraha U Dheer (The Highest Mountains)
11 DJ Tudo e Sua Gente de Todo Lugar - Sid Moussa Iemanja (Mundo Melhor)
12 Baba Zula - Cecom (Glitterbeat Records)
13 Msafiri Zawose - Malugaro (Soundway Records)

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?