Botanique gaat plat voor Dub Incorporation

Dub Incorporation in de BotaniqueDub Incorporation blaast al enkele jaren de Franse reggae nieuw leven in, maar laat u niet misleiden door hun naam. Ze tappen duidelijk uit een ander vaatje dan de Britse en Jamaicaanse hard-core dubbers met hun echo-kamertjes. Sinds 2001 maakt Dub Incorporation furore in hun thuisland en met de release van Diversité (2003) verkrijgen ze er heldenstatus waardoor ook buiten Frankrijk de bal stilaan aan het rollen ging. Voor hun recenste plaatje Dans le décor (2005) mochten ze rekenen op de medewerking van enkele internationale reggae-sterren (waaronder Omar Perry) en begonnen hun grootse Europese tournee.

Eerder dit jaar stond Dub Incorporation al op de planken van de Botanique, wat helaas volledig aan ons is voorbij gegaan is. Geheel in tegenstelling tot het memorabele concert op Couleur Café afgelopen zomer. Dat succes heeft hun ongetwijfeld een tweede uitnodiging van de Botanique opgeleverd en gisterenavond was uw vliegende reporter uiteraard op post!

Dub Incorporation in de BotaniqueDub Incorporation in de Botanique
Dub Incorporation in de BotaniqueDub Incorporation in de Botanique
Dub Incorporation in de BotaniqueDub Incorporation in de Botanique
Het voorprogramma is grotendeels aan mij voorbij gegaan, al deden de twee rappende mecs het meer dan behoorlijk op de jazzy deuntjes van hun muzikanten. De voltallige bezetting van de Orangerie van de Botanique (tof concertzaaltje trouwens) zat desalniettemin op meer Caraïbische klanken te wachten — al kunnen we Dub Incorporation genre-gewijs moeilijk enkel in dat vakje stoppen. Hun verbroedering van Franse rap en Noord-Afrikaanse vocalen op dancehall gekruide reggae is even politiek correct als geniaal.

Bovendien weet de kleurrijke bende dat live probleemloos aan de man te brengen en de Botanique was daar geen uitzondering in. Het werd duimen en vingers aflikken en menig bekend deuntje passeerde de revue (waarvan een je korte bloemlezing in dit videofragmentje kan vinden). Middenin hun set nodigden ze de mannen van het voorprogramma uit om een rijmke te komen mee rappen. Sympa.

Na drie uitgesponnen bisnummers bleef ik helaas nog wat op mijn honger zitten: mijn favoriet Galérer had de set blijkbaar niet gehaald... maar bij wijze van troost is 'ie terug te horen op onze radio. De liefhebbers kan ik nog melden dat ik tijdens mijn surftochten nog op een live video ben gestoten van My Freestyle. Faites un maximum de bruit pour Dub Inc!

reacties


A l’aise les mecs. Hyper cool !
Sonno | 7 oktober 2006
Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?