La Kinky Beat - One More Time

La Kinky Beat / One more timeWe vervolgen onze reeks doorheen het Barcelonese muzieklandschap met een korte review van One More Time, de nieuwste CD van La Kinky Beat. De groep werd op tropicalidad.be een beetje verguisd, daar hun optredens wel eens durven te verzanden in een nogal zwaar op de maag liggende brij van stijlen en klanken. Tot mijn vreugde heeft hun studiowerk daar veel minder last van. Een en ander heeft wellicht te maken met het producerstalent van Tomás Arroyos, de vroegere sound engineer van Mano Negra.

La Kinky BeatMijn nieuwsgierigheid in de CD heeft dan weer te maken met een andere connectie met Mano Negra. Op de guest list vinden we immers Madjid Fahem terug, de gitarist van Radio Bemba. Ook David Bourguignon en Gambeat, de respectievelijke drummer en bassist van Radio Bemba hebben naar het schijnt een vinger in de pap. (Die laatste 2 werden trouwens op deze website vergeleken worden met de legendarische reggae-duo Sly & Robby. Misschien wat prematuur, maar wat mij betreft niet onverdiend en ik vond het wel grappig.)

En hoewel Madjids energetische gitaar in de CD niet echt opvalt, ben ik best wel te spreken over One More Time. Het album baant zich een eigenzinnige weg tussen reggae, dub, rock 'n roll, punk en rap. Nummers zoals de openingstrack Minimal doen door hun combinatie van electronische beats en latin denken aan het Mexicaanse collectief Los De Abajo. Nummers met een hoog punkgehalte zoals Motor Psycho en of de punk-reggae Black Panther refereren dan weer sterk naar Mano Negra. Ook Rebel Smile is een frisse en energetische mix van reggae, punk en hiphop. Daartussen hebben ze leuke reggae intermezzo's zoals Chronic Steady, of Fight, met Italiaanse hiphop van DJ Rude. Al bij al een goed gebalanceerde en frisse plaat dus. Als ik dan toch een opmerking mag maken is het over de overacting in de zang van Matahary, van het soort dat we kennen van Shakira (en ik ooit eens niet redelijk ironisch omschreven hoorde worden als jodelen. Ach, dat zit die latina furies wellicht in het bloed...

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?