Meridian Brothers Y Conjunto Media Luna - Paz En La Tierra

Meridian Brothers Y Conjunto Media LunaOp het vorig jaar verschenen Cumbia Siglo XXI trok Eblis Alvarez aka. Meridian Brothers de vernieuwingsbeweging van de Colombiaanse cumbiaband Cumbia Siglo XX door naar de eenentwintigste eeuw en voor deze Paz En La Tierra doet hij eigenlijk hetzelfde met de vallenato van de beruchte Colombiaanse zanger Diomedes Diaz (een zeer geliefd, maar controversieel figuur vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de gruwelijke moord op Doris Adriana Niño, alsmede verschillende geruchtmakende rechtszaken, waarnaar Alvarez verwijst in afsluiter El Hombre De Alma Traicionada of "de man met een verraden ziel").

Eblis Alvarez: "Diaz is one of the greatest in Colombia. Wherever you go, you will always hear him in a taxi, in pubs, in grocery stores… This music is mostly listened to by working class people. He was hated by the people of the city because he was very eccentric and from a very different cultural background, but he must have had something that really comforts the soul of the people.".

Veel meer dan een hommage aan Diomedes Diaz is Paz En La Tierra dan ook eerder een ode aan de accordeon geworden en de rol die het instrument speelde en speelt in de Colombiaanse muziek. Daarvoor sloeg Alvarez deze keer de handen ineen met Ivan Medellin aka. Conjunto Media Luna, die hij zelf omschrijft als: "…one of the most powerful accordeonists in Colombia! I have made a lot of attempts on previous records, but it was just not the real thing. When I saw Ivan play the accordion, I knew he was the guy to do this with!".

In de tracklist dus niet alleen vallenato, maar ook son (En Teusaquillo Te Pueden Romper La Cara, een gewelddadige dramatisering over een gevaarlijke buurt in Bogota), paseo (La Conquista De Otros Planetas, over een angstige figuur die de toekomst voorspelt van een gebroken zonnestelsel, waarin de elite van de aarde probeert naburige planeten te koloniseren in een greep naar galactische macht, of La Secta, over het verlangen van een man om een Diomedes Diaz-sekte te beginnen), merengue (titelnummer Paz En La Tierra, een protestlied dat oproept tot vrede, liefde en begrip, in de stijl van de linkse in Cordoba opgegroeide accordeonist en zanger Maximo Jimenez) en natuurlijk cumbia (El Profesionalismo Es Importante, een ontroerend eerbetoon aan Alvarez' muzikale vriendenkring in Bogota). Uitstekend eerbetoon aan één van Colombia's populairste genres en instrumenten!www.meridianbrothers.com | www.bongojoe.ch

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?