The Bongo Hop - La Ñapa EP

The Bongo HopThe Bongo Hop is het alter-ego van de Franse producer en multi-instrumentalist Etienne Sevet, die tussen 2003 en 2011 in Colombia werkte alwaar hij de smaak voor de lokale muziekritmes te pakken kreeg en met La Voz zelfs een documentaire over de salsa-legende Hector Lavoe draaide. Voor deze 8 tracks tellende La Ñapa (een uitdrukking waarmee verwezen wordt naar "een extraatje vragen" tijdens het onderhandelen op de markt of in een winkel, vergelijk het met een fooi geven) werkte Sevet samen met een verscheidenheid aan vocalisten, resulterend in een caleidoscoop aan genres mooi gesymboliseerd door de veelkleurige octopus op de hoes van de EP.

Voor opener Tempo Rei trekken we naar Angola voor de semba van singer-songwriter Paulo Flores (al had dit nummer in het Portugees net zo goed uit Kaapverdië kunnen komen). Vervolgens is het de beurt aan de Colombiaanse Nidia Gongora, die wij ons nog herinnerden van Curao, haar samenwerking met Quantic uit 2017, en die hier zowel opduikt in titelnummer La Ñapa als in het heerlijk dansbare Esta Vida. Het is trouwens niet de eerste maal dat The Bongo Hop samenwerkte met Gongora, want de Colombiaanse zangeres was ook al te horen op Satingarona Pt. 1 & 2, de eerste twee langspelers van de Franse producer. Daarop was ook El Terron terug te vinden, dat voor deze EP met de hulp van het Deense hip-hop- en soulcollectief Dafuniks geremixt werd tot het uitstekende hip-hop nummer The Red Hill. En tenslotte trekken we nog naar de Sahara voor de ambient-dub vibes van Maydoum Hal met de Algerijnse Souad Asla op vocalen.

Besluiten doet The Bongo Hop met drie remixen, respectievelijk van de hand van de uit Lyon afkomstige Franse deejay Voilaaa, die met zijn versie van Ventana (ook hier weer met Nidia Gongora op vocalen) herinneringen oproept aan de Nigeriaanse disco uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, De jazz meets funk van Benjamin Sportès aka. Futuro Pelo in Clouds, en tenslotte het door de zelfverklaarde Afro-Creoolse futuristen van Dowdelin onder handen genomen Grenn Pwonmennen, dat u zo meeneemt naar een futuristische versie van de Franse Antillen.

Uiterst genietbare kennismaking met het werk van dit Franse multi-talent!www.underdogrecords.fr

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?