Los Fulanos - Barcelona Boogaloo Masters

Los FulanosHet hoogst aanstekelijke boogaloo-genre, een in het New York van de jaren zestig van de vorige eeuw ontstane fusie van soul, rhythm & blues, mambo, en son montuno, is hier de afgelopen jaren wellicht te weinig aan bod gekomen, maar daar willen we nu verandering in brengen met deze Barcelona Boogaloo Masters van het uit Barcelona afkomstige Los Fulanos.

Los Fulanos werd in 2005 opgericht en debuteerde in 2006 met de vier tracks tellende EP Arqueologia waarop onder andere een stomende cover van I Like It Like That, de boogaloo-klassieker van Peter Rodriguez uit 1967, terug te vinden was.

In het daaropvolgende jaar verschijnt dan de compilatie Achilifunk waarvoor de band de backings leverde voor El Raton, een coverversie van de salsaklassieker van Cheo Feliciano door Peret, de koning van de rumba catalana.

Met de release van King Of Latin Soul in 2008 ging voor Los Fulanos een wensdroom in vervulling en werd een samenwerking met Joe Bataan, koning van de Latin soul of boogaloo. Het was bovendien de eerste samenwerking van Los Fulanos met het Vampi Soul-label, en na King Of Latin Soul zouden nog een hoop 7inch-releases volgen, gaande van coverversies van bekende boogaloo-klassiekers als Hector Rivera's I Wanna Chance For Romance of Soul Drummer' van Ray Barretto tot een groovy Latin-herwerking van Prince's Kiss.

In 2009 was de band opnieuw terug te vinden in de tracklist van de opvolger van Achilifunk, getiteld Más Achilifunk, waarvoor ze, samen met Chacho, alweer een legende uit de rumba catalana, de klassieker uit het genre, El Pan Y Los Dientes, opnieuw onder handen namen.

In 2012 volgde dan nog Si Esto Se Acaba Que Siga El Boogaloo, een album met eigen werk waaronder een Boogaloo-versie van New Order's Blue Monday, en de vier tracks tellende EP/12inch Discoteque, beiden opgenomen voor het Lovemonk label.

Uit al die releases puurde Gutifunk & Achilisound Discos nu de beste tracks voor deze Barcelona Boogaloo Masters (check zeker nog eens de instrumentale versie van Gil Scott-Heron's The Bottle en de boogaloo-versie van Gipsy Woman van The Impressions). Hopelijk betekent deze compilatie een doorstart voor deze geweldige band, want hun laatste wapenfeit, het op Satélite K verschenen live-album Live At Jamboree, dateert ondertussen alweer van in 2016!

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?