Skalinka - Beyond Bars

SkalinkaDeze Beyond Bars mag dan al de derde langspeler zijn voor Skalinka, voor ondergetekende was het de eerste kennismaking met dit negenkoppig mestizo-gezelschap uit Oldenburg bij Bremen.

De naam van de band is een samentrekking tussen "ska" en "Kalinka", één van de bekendste Russische volksliederen, en op Beyond Bars, balanceren de Oldenburgers dan ook voortdurend op een slappe koord tussen genres als reggae en ska (Levantemonos), swing (Prometheus, reggae meets swing), Balkan brass, klezmer en pop (afsluiter In The Wake, pop meets hoempa) en zelfs wat klassieke muziek (het donkere intieme Dagger Dance, dat in de tweede helft van het nummer plots transformeert in wervelende Oost-Europese folk), waarbij vocaal wordt afgewisseld tussen Engels en Spaans.

Zelf omschrijven ze het album als "een conceptalbum zonder de bedoeling er eentje te zijn", waarbij veel van de nummers thema's behandelen die te maken hebben met het overwinnen van beperkingen, conventies en grenzen.

Vernieuwend kunnen we de sound van Skalinka al lang niet meer noemen, maar we blijven dit soort albums tot nader order wel nog steeds hoogst aanstekelijk vinden.www.skalinka.de

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?