Atongo Zimba in 't Zuiderpershuis

Zuiderpershuis (Antwerpen)Atongo Zimba in het ZuiderpershuisZoals beloofd was uw trouwe tropicalidad.be reporter gisterenavond terug op post in het Zuiderpershuis. Hun najaarsprogramma mag er best wezen en zorgde ervoor dat we eerder al voor de prima afrobeat van Dele Sosimi en het verrassend sterke Acoustic Africa naar de Waalse Kaai in de scheldestad afzakten. De Sint deed er die dag ook zijn intrede, maar wij hadden het op een nóg zuidelijkere act gemunt: Atongo Zimba uit Ghana. En voor wie zoet is, krijgt van ons het verslag, een handjevol foto's en één nummer uit zijn plaatje op onze radio.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat voor het Zuiderpershuis er mee kwam aandraven ik nog nooit van Atongo Zimba gehoord had, dus had ik mij wat verdiept in zijn bio in onze aankondigings-post. Met zijn vrijwel akoestisch openingsnummer presenteerde hij zijn twee grote troeven: een typerende doorleefde, nasale stem en zijn vrij indrukwekkend getokkel op een vreemdsoortig instrument dat slechts twee snaren telt en naar de naam molo of koliko luistert. Daarna kwam de rest van band onstage, maar de schwung bleef wat uit in de vrij korte eerste set, zowel op het podium als in het publiek.

Atongo Zimba in het ZuiderpershuisAtongo Zimba in het ZuiderpershuisAtongo Zimba in het Zuiderpershuis
Atongo Zimba in het ZuiderpershuisAtongo Zimba in het ZuiderpershuisAtongo Zimba in het Zuiderpershuis
Atongo Zimba in het ZuiderpershuisAtongo Zimba in het ZuiderpershuisAtongo Zimba in het Zuiderpershuis
Na de pauze bleken de batterijen iets straffer opgeladen en ze walsten door hun twee set met een immer stijgend enthousiasme én respons van het publiek. Naar het einde toe stond de frontstage dansruimte aardig vol, heupwiegend op Zimba's afro-pop met een vleugje afrobeat en highlife. Het feestje werd intenser met de minuut, maar hun krap tijdsschema zorgde ervoor dat het het festijn abrupt eindigde en liet de menige wezenloos achter met een "we want more" gevoel van jewelste — jammer, maar beter dat dan omgekeerd ;-).

Zijn laatste studiowerk Savannah Breeze (te koop en te beluisteren bij calabashmusic.com trouwens) dateert van vorig jaar maar is niet echt representatief voor zijn live werk dat toch een dikke streep funky-er is. Op het laatste nummer na tenminste, dat niet geheel ontoevallig nu op onze radio te horen is.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?