Seņor Coconut: Yellow fever, Fine songs & Rare versions

Señor Coconut in Het DepotDe acid-latino vibes van el maestro Señor Coconut vorige maand in Het Depot zinderen nog altijd na. Met deze meesterlijke performance bombardeerde Uwe Schmidt (a.k.a. Atom Heart) zichzelf prompt tot één der tropicalidad.be favorieten. En zoals beloofd gooien we niet minder dan twee van zijn CD's die recentelijk in mijn platenkast beland zijn op onze overbiddelijke testbank.

Señor Coconut / Yellow fever!Yellow Fever! is zijn laatste full-album waarop hij zich laat omringen door een royale latin big band gedomineerd door twee vibrafoons. Met dit arsenaal gaat de chileense duitser het oeuvre van het illustere Yellow Magic Orchestra (de Japanse Kraftwerk) te lijf. "My name is Coco. I come from far away. Now, I want you to dance with me" klinkt het in de intro-track waarna hij alle virtuele schuivertjes op zijn laptop opengooit met Yellow Magic (Tong Poo) — wat mij betreft het strafste nummer op de plaat en met een beetje geluk kun je die nog even op onze radio beluisteren. Iets complexer is Limbo dat van het ene opzwepende latino ritme in het andere valt en toch consistent klinkt. De tien "echte" tracks worden keurig aan elkaar gehaakt met evenveel jingles en vormen samen een grappige reis door het electro-latino-kitsch-land van el señor. Initieel kan de plaat wat verwarrend overkomen, maar als je de man ooit live aan het werk zag raak je er snel verslaafd aan — voorsmaakjes vind je op amazon.de.

Señor Coconut / Fine songs & Rare versionsFine songs & Rare versions is een beetje een vreemde eend in de bijt. Het plaatje is een allegaartje van tracks uit oudere albums, onuitgegeven nummers, remixes en live versies. Daartussen vinden we ook latino herwerkingen van grote pop hits als Beat it, Smooth Operator (in regular en suave versie) en Smoke On The Water — op zijn minst hilarisch en plezant gedaan! Een ander pareltje is Electrolatino (ook in twee versies op de plaat), dat eerder als single verscheen. De live track Showroom Dummies valt ietwat tegen. Hoewel deze versie iets levendiger is dan de album versie meen ik mij toch te herinneren dat er die bewuste avond in Het Depot toch een pak meer schwung in zat — voorsmaakjes op amazon.de.

reacties


Reactie
Je kan gebruik maken van Emoticons en Textile-opmaak.
Naam E-mail (wordt niet gepubliceerd) Website (optioneel)
spamquiz: Wat zijn de eerste twee letters van tropicalidad.be?